Cseke Attila spune că mai mulţi pacienţi vor fi transferaţi, vineri, în Austria şi Polonia

Cseke Attila spune că mai mulţi pacienţi vor fi transferaţi, vineri, în Austria şi Polonia

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că mai mulţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus vor fi transferaţi în Austria şi Polonia în cursul zilei de vineri.

Cseke Attila a spus că Polonia pune la dispoziţie României 20 de paturi ATI.

"Măsurile de sprijin despre care discutăm în fiecare zi cu multe state membre ale UE şi nu numai vor continua şi astăzi. Azi vom transfera doi pacienţi din Cluj în clinica din Austria. Avionul a decolat în acest sens. Vom continua ceea ce am început ieri, operaţionalizarea transferului de pacienţi către Polonia. Ieri a avut loc un transfer de trei pacienţi, astăzi mai mult ca sigur patru pacienţi din Iaşi vor ajunge în Polonia. Polonia ne-a pus la dispoziţie o capacitate de terapie intensivă de maximum 20 de paturi şi le mulţumim, aşa cum mulţumesc şi Austriei şi tuturor celorlalte ţări. În Ungaria continuăm operaţionalizarea paturilor. Sunt măsuri de sprijinire importante pentru noi. Fiecare viaţă este importantă, ne luptăm pentru viaţa fiecăruia dintre concetăţenii noştri, dar trebuie să fim conştienţi de faptul că trebuie şi noi înşine să ne ajutăm", a afirmat ministrul la deschiderea "Maratonului vaccinării pentru viaţă".

El a mulţumit Republicii Moldova pentru personalul medical trimis la Spitalul din Leţcani şi a spus că sunt discuţii "avansate" cu partea daneză pentru a trimite echipe medicale, astfel încât s-ar putea operaţionaliza 20 de paturi ATI la Institutul "Matei Balş".

"Suntem în discuţii avansate cu Danemarca pentru primirea a două echipe medicale cu care putem să operaţionalizăm sau preconizăm să operaţionalizăm în foarte scurt timp 20 de paturi de terapie intensivă la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti", a menţionat Cseke Attila. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

4 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

5 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina