CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul DNA

CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul DNA

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, joi, solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activității în cadrul Serviciului Teritorial Ploiești al DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis AGERPRES, s-a decis și sesizarea Inspecției Judiciare în legătură cu informațiile apărute în mass-media cu privire la posibilele abateri disciplinare săvârșite de magistrat ori posibile încălcări ale dispozițiilor Codului deontologic al judecătorilor și procurorilor.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta-Ghiță-Blair, a cerut miercuri încetarea activității în cadrul DNA, iar cererea a fost transmisă Secției pentru procurori a CSM.

''Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare'', se precizează într-un comunicat al DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...