CSM a respins o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Kovesi cu privire la dosarul "Tel Drum"

CSM a respins o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Kovesi cu privire la dosarul "Tel Drum"

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marţi, o cerere de apărare a sistemului judiciar în ansamblul său formulată de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cu privire la modul în care au fost reflectate în presă informaţii referitoare la dosarul "Tel Drum".

Potrivit ordinii de zi soluţionate, s-au înregistrat 11 voturi pentru respingerea cererii, trei voturi pentru admitere şi două voturi nule.

Solicitarea de apărare a independenţei sistemului judiciar viza modul în care presa a reflectat informaţiile devenite publice printr-un comunicat de presă transmis de DNA pe 13 noiembrie 2017.

În comunicatul de presă respectiv se anunţa, printre altele, că Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi obţinerea frauduloasă de fonduri europene, alături de alte opt persoane. DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...