CSM: Analizarea solicitării de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr, reprogramată pe 19 noiembrie

CSM: Analizarea solicitării de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr, reprogramată pe 19 noiembrie

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a reprogramat, pe 19 noiembrie, solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Iniţial, CSM a stabilit pentru 13 noiembrie discutarea cererii de revocare, însă şedinţa a fost reprogramată pentru data de 19 noiembrie, în urma unor solicitări depuse de Augustin Lazăr şi ministrul Tudorel Toader.

"Urmare a solicitărilor formulate de Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, la datele de 26.10.2018 şi 1.11.2018, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reprogramată din data de 13 noiembrie 2018, ora 10,00, pentru data de 19 noiembrie 2018, ora 11,00", se arată într-un anunţ postat pe site-ul CSM.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…