CSM analizează pe 12 octombrie solicitarea de încetare a activității unor judecători din Consiliu

CSM analizează pe 12 octombrie solicitarea de încetare a activității unor judecători din Consiliu

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va discuta pe 12 octombrie solicitarea de încetare a detașării tuturor judecătorilor din cadrul CSM ale căror mandate au depășit șase ani.

"S-a convocat pentru data de 12 octombrie ședința Secției pentru judecători, în cadrul căreia să se analizeze solicitarea formulată de 5 membri judecători ai CSM având ca obiect luarea unei hotărâri în ce privește încetarea detașării tuturor judecătorilor din cadrul Consiliului ale căror mandate de detașare au depășit 6 ani. La stabilirea acestei date a ședinței, președintele CSM a avut în vedere atât rezolvarea într-un termen rezonabil a solicitării, cât și exigențele regulamentare privind procedura de convocare a ședințelor, necesitatea ca toți membrii Secției să poată participa pentru a-și exprima un punct de vedere, precum și necesitatea întocmirii de către Direcția de Resurse Umane și Organizare a unei note cu indicarea tuturor persoanelor detașate, a duratei detașărilor, a funcțiilor de conducere ocupate de magistrații detașați în aparatul CSM", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSM, Ștefan Lucaciuc.

Cinci judecătoare au cerut Consiliului Superior al Magistraturii convocarea unei ședințe pentru a discuta cu privire la încetarea detașării în CSM a unui număr de 27 de judecători și procurori.

La sediul CSM a fost înregistrată o solicitare semnată de judecătoarele Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Țînț, Gabriela Baltag și Evelina Oprina, în care acestea cer încetarea detașării mai multor persoane în CSM, fiind vorba despre 15 judecători și 12 procurori.

Motivul solicitării este acela că persoanele în cauză ar fi depășit durata maximă prevăzută de lege pentru detașare — și anume șase ani.

AGERPRES(AS — autor: Mihai Stoica, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis