Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CSM apără reputația profesională a doi procurori

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) apără reputația procurorilor Marian Moșteanu și Izabela Ion, după ce Inspecția judiciară a stabilit că informațiile publicate despre cei doi în presă și în mediul online au fost nefondate.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, în ședința de joi, plenul CSM a constatat că informațiile publicate pe internet la începutul lunii septembrie despre activitatea procurorului Marian Eugen Moșteanu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, sunt nefondate și i-au afectat reputația profesională.

CSM arată că într-un articol publicat pe internet se acreditează ideea că magistratul este slab pregătit profesional, afirmându-se că, într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a întocmit un rechizitoriu fără a dispune vreo soluție de trimitere în judecată.

Verificările Inspecției judiciare au relevat, conform sursei citate, că soluția de netrimitere în judecată a fost adoptată doar pentru o anumită infracțiune. Pentru alte infracțiuni, obiect al aceluiași dosar, au fost trimise în judecată două persoane. Mai mult, rechizitoriul întocmit de magistrat a fost confirmat de către prim-procurorul parchetului, conform dispozițiilor Codului de procedură penală, fiind înregistrat pe rolul unei instanțe judecătorești.

Inspectorii judiciari au mai constatat că materialul de presă conține afirmații nereale, lipsite de suport probator.

De asemenea, plenul CSM a luat în discuție și articolele de presă și informațiile publicate pe internet, începând cu data de 27 august 2016, despre procurorul Izabela Ana — Maria Ion, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, constatând și în acest caz că sunt nefondate și că i-au afectat reputația profesională.

Inspectorii judiciari susțin că în aceste articole se acredita ideea că magistratul a acționat într-o manieră abuzivă și în mod nelegal cu ocazia soluționării unei cauze penale. Din verificările efectuate, a rezultat că magistratul și-a desfășurat activitatea profesională în limitele competențelor legale, iar actele și măsurile dispuse au fost fundamentate atât în fapt, cât și în drept, menționează CSM.

Astfel, plenul CSM a apreciat că afirmațiile denigratoare lansate în spațiul public la adresa procurorului Izabela Ana — Maria Ion sunt de natură a-i afecta reputația profesională.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING USR / PLUS a câştigat Bucureștiul cu 46%! PNL s-a impus în Transilvania, PSD e pe primul loc în Moldova…

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

4 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

5 VIDEO Priviți ce este la Bruxelles!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor