CSM aprobă încetarea activității la DNA a trei procurori și respinge alte trei solicitări

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marți, cererile de încetare a activității la Direcția Națională Anticorupție formulate de trei procurori și a respins alte trei solicitări similare, au declarat, pentru AGERPRES, oficiali din CSM.

Potrivit oficialilor citați, Secția a admis cererea de încetare a activității la DNA și revenire la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București formulată de procurorul Alina Ștefănescu și solicitarea procurorului Alina Irina Avram de încetare a activității la DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. De asemenea, CSM a avizat favorabil o eventuală detașare de la DNA a procurorului Claudiu Dumitrescu.

În schimb, arată sursele citate, Secția a respins cererea de transfer de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul București sau Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a procurorului Eugen Anton și pe cea a procurorului Mădălina Scarlat de transfer de la DNA la Parchetul General, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Parchetul de pe lângă Tribunalul București sau, respectiv, la unul din celelalte parchete de pe lângă judecătoriile de sector din București.

Tot marți, Secția pentru procurori a respins și solicitarea procurorului Ioan Chiș de încetare a activității la Direcția Națională Anticorupție și continuarea activității la unul dintre parchetele de pe lângă judecătoriile de sector din București sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…