CSM ar putea institui monitorizarea trimestrială a Planului de măsuri pentru îndeplinirea recomandărilor din cadrul MCV

CSM ar putea institui monitorizarea trimestrială a Planului de măsuri pentru îndeplinirea recomandărilor din cadrul MCV

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar putea decide, marţi, instituirea unui mecanism de monitorizare trimestrială a Planului de măsuri pentru îndeplinirea recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul CSM, ordinea de zi a şedinţei de marţi include un punct referitor la o notă a Direcţiei afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe "privind analiza proiectului de Plan de măsuri pentru îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene în cadrul MCV şi privind organizarea Misiunii de evaluare a Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, din perioada 14-16 martie 2018".

Comisia Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul CSM a avizat deja, în şedinţa din 9 martie, nota întocmită de Direcţia afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe, pe care a trimis-o spre aprobare plenului "cu propunerea de instituire a unui mecanism de monitorizare trimestrială a planului de măsuri".

Reprezentanţii Comisiei Europene s-au aflat între 14 şi 18 martie la Bucureşti, pentru misiunea de evaluare în cadrul MCV, context în care au avut întâlniri cu reprezentanţi ai sistemului judiciar, Parlamentului şi Guvernului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina