CSM cere Ministerului Justiţiei să îi comunice modalitatea de răspuns la solicitarea din 2012 a Comisiei Europene

CSM cere Ministerului Justiţiei să îi comunice modalitatea de răspuns la solicitarea din 2012 a Comisiei Europene

Consiliul Superior al Magistraturii cere Ministerului Justiţiei să îi comunice modalitatea în care a răspuns solicitării formulate în anul 2012 de către Comisia Europeană, făcând referire la un anumit punct care ar viza dosare de corupţie la nivel înalt.

CSM a luat, în şedinţa de plen de marţi, mai multe decizii referitoare la ''probleme de interes public major privind independenţa justiţiei''.

"Transmiterea unei solicitări către Ministerul Justiţiei pentru a comunica informaţii Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la modalitatea în care a răspuns solicitării formulate de către Comisia Europeană la data de 10.10.2012, punctul 20 din anexă, respectiv modalitatea în care a colectat datele, având în vedere potenţialul afectării independenţei instanţelor judecătoreşti învestite cu soluţionarea cauzelor respective" este una dintre deciziile luate de CSM.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut luni, printr-o scrisoare , ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să îi comunice cu celeritate dacă în perioada 2012 - 2018 au fost transmise către MJ din partea Comisiei Europene solicitări de informaţii cu privire la descrierea situaţiei juridice şi la stabilirea următorilor paşi procedurali în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt, dosare aflate în curs de judecată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”