CSM Constanţa, calificare spectaculoasă în grupele European League. A trecut de finalistă la aruncări de la 7 metri

CSM Constanţa, calificare spectaculoasă în grupele European League. A trecut de finalistă la aruncări de la 7 metri

CSM Constanţa s-a calificat dramatic în grupele EHF European League la handbal masculin, după ce a învins la aruncările de la 7 metri formaţia spaniolă Fraikin BM Granollers, cu 25-22 (14-10, 20-18), sâmbătă, în deplasare, în manşa secundă a turului preliminar.

Constănțenii au dat frâu bucuriei după victoria din Spania. Foto Facebook

Echipa constănţeană a reuşit o mare performanţă, după meciul mai slab de acasă, pierdut cu 27-29, astfel că la finalul partidei din Spania scorul era egal, diferenţa făcându-se la loviturile de departajare. Performanţa echipei de la malul Mării Negre este cu atât mai mare cu cât a reuşit-o în faţa finalistei din sezonul trecut.

CSM Constanţa a dominat de la un capăt la altul meciul din Spania, la pauză a avut un avans de patru goluri, 14-10, dar repriza secundă a fost una pe muchie de cuţit, în min. 49 echipa antrenată de George Buricea având un singur gol în plus pe tabelă, 18-17.

Dinamo e deja calificată

Meciul a fost unul tensionat, cu patru eliminări la gazde şi cinci la contănţeni, plus descalificarea lui Irakli Cikovani, încă din debutul reprizei secunde. La aruncările de la 7 metri, spaniolii au ratat prima lovitură, prin Torriani, după care toţi ceilalţi nouă executanţi au înscris.

Echipa română nu a ratat nicio lovitură de departajare. Foto Facebook

Echipa română nu a ratat nicio lovitură de departajare. Foto Facebook

Pentru CSM au marcat Valentino Ravnic 8 goluri, Nikolai Aliohin 7 goluri, Ionuţ Nistor Ioniţă 2, Călin Căbuţ 2, Andrei Drăgan 1, Liviu Caba 1, Gaston Alberto Mourino 1, Zoran Nikolic 1, Strahinja Stankovic 1, Vitali Komogorov 1. Dan Lucian Vasile a apărat 14 aruncări, încheind cu un procentaj foarte bun (43,75%).

CSM Constanţa va evolua în Grupa H a European League, alături de Sporting Lisabona (Portugalia), MOL Tatabanya KC (Ungaria) şi KGHM Chrobry Glogow (Polonia).

CS Dinamo Bucureşti, deja calificată, a fost repartizată în Grupa G, alături de deţinătoarea trofeului, Fuchse Berlin (Germania), Chambery Savoie Mont Blanc HB (Franţa) şi RK Izvidac (Bosnia-Herţegovina).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?