CSM discută cererile de pensionare a 19 judecători, printre care se află şi Cristina Tarcea

CSM discută cererile de pensionare a 19 judecători, printre care se află şi Cristina Tarcea

Secţia pentru judecători a CSM discută joi cererile de pensionare depuse de 19 judecători, printre care se află şi Cristina Tarcea, fosta şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, sunt dezbătute şi cererile de pensionare depuse de întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor - preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş - vicepreşedinţi.

Cristina Tarcea s-a aflat, timp de 3 ani, la conducerea Înaltei Curţi, mandatul său expirând în toamna anului trecut. În prezent, la conducerea Instanţei supreme se află judecătoarea Corina Corbu.

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători.

Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria