CSM, după greva de la Judecătoria Sector 3: E necesară o mai bună comunicare între CSM și magistrați

CSM, după greva de la Judecătoria Sector 3: E necesară o mai bună comunicare între CSM și magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constată, după greva de la Judecătoria Sectorului 3 București, că este nevoie de o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară.

"Analizând situația creată la nivelul Judecătoriei Sectorului 3 București, atât prin raportare la poziția public exprimată de către judecătorii instanței, cât și în urma discuțiilor purtate cu președintele acestei instanțe, domnul judecător Marius Tudose, Consiliul Superior al Magistraturii constată că este necesară o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară", se arată într-un comunicat al CSM transmis, miercuri, AGERPRES.

CSM arată că acest for a transmis amendamente referitoare la proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice atât Senatului, cât și Camerei Deputaților.

"În cazul concret — al analizei proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire strictă la corpul magistraților — Consiliul Superior al Magistraturii, în acord cu solicitările formulate, a transmis amendamente atât Senatului cât și, ulterior, Camerei Deputaților, acestui din urmă for decizional fiindu-i comunicată inclusiv o variantă a grilei de salarizare, astfel cum a fost agreată de magistrații de la judecătorii și de la parchetele de pe lângă aceste instanțe. Consiliul Superior al Magistraturii rămâne preocupat de întărirea statutului magistratului, astfel încât independența acestuia să fie asigurată inclusiv din perspectivă financiară", precizează CSM.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

4 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

5 Rareș Bogdan despre scandalul numirilor politice: „Vom lua o decizie extrem de dură. Propunerea mea a fost rad…