CSM, după greva de la Judecătoria Sector 3: E necesară o mai bună comunicare între CSM și magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constată, după greva de la Judecătoria Sectorului 3 București, că este nevoie de o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară.

"Analizând situația creată la nivelul Judecătoriei Sectorului 3 București, atât prin raportare la poziția public exprimată de către judecătorii instanței, cât și în urma discuțiilor purtate cu președintele acestei instanțe, domnul judecător Marius Tudose, Consiliul Superior al Magistraturii constată că este necesară o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară", se arată într-un comunicat al CSM transmis, miercuri, AGERPRES.

CSM arată că acest for a transmis amendamente referitoare la proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice atât Senatului, cât și Camerei Deputaților.

"În cazul concret — al analizei proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire strictă la corpul magistraților — Consiliul Superior al Magistraturii, în acord cu solicitările formulate, a transmis amendamente atât Senatului cât și, ulterior, Camerei Deputaților, acestui din urmă for decizional fiindu-i comunicată inclusiv o variantă a grilei de salarizare, astfel cum a fost agreată de magistrații de la judecătorii și de la parchetele de pe lângă aceste instanțe. Consiliul Superior al Magistraturii rămâne preocupat de întărirea statutului magistratului, astfel încât independența acestuia să fie asigurată inclusiv din perspectivă financiară", precizează CSM.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!

5 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…