Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

CSM, după greva de la Judecătoria Sector 3: E necesară o mai bună comunicare între CSM și magistrați

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constată, după greva de la Judecătoria Sectorului 3 București, că este nevoie de o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară.

"Analizând situația creată la nivelul Judecătoriei Sectorului 3 București, atât prin raportare la poziția public exprimată de către judecătorii instanței, cât și în urma discuțiilor purtate cu președintele acestei instanțe, domnul judecător Marius Tudose, Consiliul Superior al Magistraturii constată că este necesară o mai bună comunicare între acest for și magistrații din întreaga țară", se arată într-un comunicat al CSM transmis, miercuri, AGERPRES.

CSM arată că acest for a transmis amendamente referitoare la proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice atât Senatului, cât și Camerei Deputaților.

"În cazul concret — al analizei proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire strictă la corpul magistraților — Consiliul Superior al Magistraturii, în acord cu solicitările formulate, a transmis amendamente atât Senatului cât și, ulterior, Camerei Deputaților, acestui din urmă for decizional fiindu-i comunicată inclusiv o variantă a grilei de salarizare, astfel cum a fost agreată de magistrații de la judecătorii și de la parchetele de pe lângă aceste instanțe. Consiliul Superior al Magistraturii rămâne preocupat de întărirea statutului magistratului, astfel încât independența acestuia să fie asigurată inclusiv din perspectivă financiară", precizează CSM.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Moise Guran / Haideți să inventariem bombițele lăsate de șarlatanul de la Finanțe în Bugetul pe 2019.

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț