CSM: Procurorul Emilian Eva, sancționat disciplinar pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, în prezent suspendat din funcție, a fost sancționat disciplinar miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii pentru nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor.

Sancțiunea a fost decisă de Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care a admis în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva procurorului ieșean.

"Secția a aplicat domnului Eva Emilian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, sancțiunea disciplinară constând în 'avertisment', pentru săvârșirea abaterii disciplinare (...) 'nerespectarea secretului deliberării sau a confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii'", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Hotărârea, care va cuprinde și descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancțiunea disciplinară, urmează să fie redactată și publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunțare, putând fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a fost suspendat din funcție după ce fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015. El a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și fals în declarații.

Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 Refuzata, cu ceas de 20 de mii de euro! Spune drept, nebunatico, ai pus și tu botul la borcanul cu miere?

5 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor