CSM propune eliberarea din funcție a judecătorului cercetat în dosarul 'Prostituție cu eleve'; el a fost suspendat

CSM propune eliberarea din funcție a judecătorului cercetat în dosarul 'Prostituție cu eleve'; el a fost suspendat

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a propus eliberarea din funcție a judecătorului Aurelian Nicolae Tomuș, cercetat de DIICOT Timișoara în dosarul 'Prostituție cu eleve', după ce a constatat marți neîndeplinită condiția de bună reputație în cazul acestuia. Până la finalizarea procedurii, judecătorul a fost suspendat din funcție de către CSM.

"Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat neîndeplinită condiția de bună reputație de către domnul Aurelian Nicolae Tomuș, judecător în cadrul Judecătoriei Timișoara și, pe cale de consecință, a propus eliberarea din funcția de judecător a acestuia, în temeiul dispozițiilor art.65 alin.1 lit. i din Legea 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CSM transmis marți AGERPRES.

Hotărârea Secției poate fi contestată la plenul CSM în termen de 15 zile de la comunicare, iar decizia plenului poate fi atacată cu recurs la Secția de contencios-administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în același termen. Hotărârea instanței este irevocabilă.

CSM precizează că hotărârea irevocabilă prin care se constată neîndeplinirea condiției de bună reputație se comunică Președinției, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție.

În aceeași ședință, Secția pentru judecători a hotărât suspendarea din funcție, începând de marți, a lui Aurelian Nicolae Tomuș, până la finalizarea procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație.

Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 76 alin 4 din Legea 317/ 2004 privind CSM, conform cărora ''pe parcursul procedurii de verificare și constatare a îndeplinirii condiției de bună reputație, secția corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcție a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcției ar putea afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiției''.

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș este cercetat de DIICOT sub control judiciar pentru șantaj și folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

În luna iunie, s-au făcut mai multe rețineri de către DIICOT Timișoara în dosarul de trafic de persoane în care au fost identificate peste 25 de victime minore, iar alte persoane au fost puse sub control judiciar.

Printre cei reținuți au fost liderul grupării — Paul Mînzu, Ovidiu Torj — fostul soț al Brigittei Năstase, actuala soție a lui Ilie Năstase, dar și polițistul Ovidiu Gîțan de la Secția nr. 1 Timișoara. Printre cele șapte persoane cercetate sub control judiciar se află judecătorul Nicolae Aurel Tomuș de la Judecătoria Timișoara și DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Potrivit procurorilor, suspecții plasau tinere, unele minore, unor clienți dispuși să plătească pentru a întreține relații sexuale cu acestea.

Rețeaua era condusă de Paul Vasile Mînzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timișoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete și clienți. Fetele erau filmate în timp ce întrețineau relații sexuale cu clienții, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună erau amenințate că imaginile video vor fi trimise părinților lor.

Victimele erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuții în domeniul juridic (judecători, avocați), medical și în rândul celor care asigurau ordinea (agenți de poliție), iar, în cazul în care minorele doreau să întrerupă legătura cu membrii grupării, suspecții recurgeau la șantaj amenințând victimele că vor prezenta membrilor de familie unele filme compromițătoare cu acestea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate