CSM solicită transcriptul discuţiilor purtate de Comisia pentru legile Justiţiei cu membrii Comisiei de la Veneţia

CSM solicită transcriptul discuţiilor purtate de Comisia pentru legile Justiţiei cu membrii Comisiei de la Veneţia

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, înaintarea unei adrese către Comisia specială pentru legile Justiţiei prin care să se solicite transmiterea transcriptului discuţiilor purtate de membrii acestui for la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a mandatat preşedintele Consiliului în vederea înaintării unei adrese către Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei, prin care să se solicite transmiterea transcriptului discuţiilor purtate în cadrul întâlnirii cu membrii Comisiei de la Veneţia", potrivit ordinii de zi soluţionate de CSM.

Membrii Comisiei de la Veneţia au efectuat în această săptămână o vizită în ţara noastră, ocazie cu care au avut un schimb de opinii în legătură cu cele trei proiecte de modificare a legilor Justiţiei.

Experţii internaţionali s-au întâlnit cu preşedintele României şi au avut întrevederi la Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, au purtat discuţii cu reprezentanţi ai Parlamentului, inclusiv ai Comisiei parlamentare speciale pentru amendarea legilor Justiţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...