CSM speră ca Guvernul să deblocheze posturi şi pentru personalul auxiliar din sistemul judiciar

CSM speră ca Guvernul să deblocheze posturi şi pentru personalul auxiliar din sistemul judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis vineri că apreciază decizia Guvernului de aprobare a memorandumului privind organizarea unui concurs de admitere în magistratură, exprimându-şi convingerea că o abordare similară va fi aleasă şi în cazul personalului auxiliar din sistemul judiciar.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii apreciază solicitudinea de care a dat dovadă Guvernul României cu privire la aprobarea unui memorandum pentru organizarea unui concurs de admitere în magistratură, în condiţiile prevăzute de articolul 33 din Legea numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în acord cu prevederile articolul 14 alineatul (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene", potrivit unui comunicat al CSM.

Sursa citată precizează că îşi exprimă convingerea că aceeaşi abordare va fi aleasă de către Guvernul României şi în privinţa memorandumului privind personalul auxiliar din sistemul judiciar.

Ministerul Justiţiei preciza joi că în şedinţa de Guvern a fost aprobat un memorandum pentru aprobarea organizării concursului de admitere în magistratură, pentru ocuparea a 100 de posturi de judecător de la nivelul judecătoriilor şi a 60 de posturi de procuror din cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii.

La nivelul instanţelor judecătoreşti sunt vacante 494 posturi de judecători, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din numărul total de posturi de judecător.

"Dintre acestea, în prezent, 332 de posturi sunt vacante la nivelul judecătoriilor. În ceea ce priveşte parchetele, posturile vacante de procuror reprezintă un procent de 11,06% din totalul posturilor prevăzute, cele mai multe posturi vacante fiind, de asemenea, la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii", se mai arăta în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa