CSM transmite IJ cererea DNA în cazul declarațiilor și materialelor lansate de Lia Olguța Vasilescu

CSM transmite IJ cererea DNA în cazul declarațiilor și materialelor lansate de Lia Olguța Vasilescu

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, miercuri, Inspecției Judiciare cererea DNA de apărare a independenței sistemului judiciar față de declarațiile și materialele lansate în mass-media de către primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au declarat, pentru AGERPRES, oficiali din CSM.

Edilul Craiovei a postat pe Facebook stenograme din înregistrarea video efectuată de Petre Becheru, denunțător în dosarul social-democratei.

''Textul e mai amplu, deoarece discuția a durat două ore. Am pus doar partea de final (...) P.S. Observați și cum se poate "proba" o infracțiune de spălare a banilor. La un moment dat, nervos după discuții de două ore în care nu se ajungea la niciun rezultat și apăruseră acuzații cu DNA și infracțiunea de spălare de bani, constructorul spune ca banii lui și-i spală el. La nervi, sub formă de glumă. Nu mai faceți glume! Unii le iau ca atare și te trimit în judecată... Halucinant!'', a scris pe 30 iulie edilul, atașând postării pagini dintr-un proces verbal.

Pe 31 iulie, Olguța Vasilescu anunța, tot Facebook, continuarea seriei stenogramelor la baza cărora au stat înregistrările efectuate de Petru Becheru, denunțător în dosarul "Fațada".

''După cum v-am promis, pe parcursul acestui proces, veți face cunoștință cu toți denunțătorii mei, cu probele DNA și cu probele pe care le vom depune în apărarea mea. De aceea, pe unii îi veți cunoaște mai târziu, pentru că avocații îmi cer să nu dezvălui strategia de apărare. Dar vă asigur că nu voi ascunde nimic din acest dosar. (...) Răbdare! Pe parcursul acestui dosar veți începe să cunoașteți sistemul. E un dosar public, dar primul publicat integral pe Facebook...'', a adăugat ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie

5 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși