CSM va cere Comisiei Europene clarificări referitoare la solicitările de informaţii privind cazuri de corupţie

CSM va cere Comisiei Europene clarificări referitoare la solicitările de informaţii privind cazuri de corupţie

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marţi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare în care să ceară clarificări referitoare la solicitările de informaţii cu privire la anumite cazuri de corupţie adresate de organismul european autorităţilor române.

"Prin hotărârea nr. 237 pronunţată azi, (...) Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului, convinsă fiind de rolul Comisiei Europene în evaluarea progreselor României în domeniul justiţiei, ţinând cont de ampla dezbatere determinată de apariţia în spaţiul public a documentului datat 10 octombrie 2012, trimis Ministerului Justiţiei de către Comisie, a apreciat ca utilă transmiterea unei scrisori acestui organism european, în vederea lămuririi exacte a sensului solicitărilor cuprinse în paragrafele 18 şi 20, aceste informaţii fiind menite să înlăture orice speculaţii în această privinţă", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, Secţia pentru judecători a mai hotărât să transmită o solicitare către Ministerul Justiţiei, pentru comunicarea oricăror clarificări în legătură cu documentul respectiv, inclusiv cu privire la instanţele angrenate în procedurile de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!