CSM va publica numărul voturilor la adoptarea unei hotărâri

CSM va publica numărul voturilor la adoptarea unei hotărâri

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, ca pe viitor să fie publicat pe site-ul CSM numărul voturilor cu care a fost adoptată o hotărâre a acestui for.

Plenul CSM a aprobat menționarea, în cuprinsul hotărârilor, a numărului de voturi "pentru" și a numărului de voturi "împotrivă". De asemenea, se va face public numărul de voturi care a conturat majoritatea/unanimitatea cu care s-a adoptat fiecare hotărâre care se publică pe site, precum și numărul voturilor rămase în minoritate.

Decizia vine după ce, joi, în plenul CSM, au avut loc discuții aprinse cu privire la modul în care a fost adoptată o decizie.

Concret, Gabriela Baltag a propus ca plenul CSM să ia în discuție, joi, demararea unui control administrativ la Inspecția Judiciară, după ce au apărut informații că un inspector desemnat să efectueze controlul la DNA s-ar fi întâlnit cu un membru al Consiliului.

Plenul CSM a respins această propunere, cu 9 voturi la 8. Nemulțumită de rezultat, Gabriela Baltag a propus reluarea votului, însă "la vedere" și nu prin vot secret. La a doua încercare, au fost 8 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" și o abținere, însă cel care s-a abținut a revenit și a votat împotrivă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!