CTP, atac la politicienii români: „Au încurajat toxicomania. Adolescenții au fost ghiftuiți cu droguri până-n poarta școlii“

CTP, atac la politicienii români: „Au încurajat toxicomania. Adolescenții au fost ghiftuiți cu droguri până-n poarta școlii“

Puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă. Aceasta este opinia gazetarului Cristian Tudor Popescu referitoare la pedepsele blânde care au fost aplicate pentru trafic și posesie de droguri, în ultimii ani.

Drogurile au pus stăpânire pe România FOTO Shutterstock

De asemenea, ridică semne de întrebare și faptul că Poliția nu a confiscat un gram de droguri în ultimii 2 ani, în Portul Constanța. Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Popescu spune de ce crede că s-au întâmplat astfel de lucruri. Redăm integral postarea:

"Toxicomania stăpânește România

În ultimii ani, toate pedepsele cu închisoare pentru trafic și posesie de droguri au fost micșorate substanțial prin modificarea legii. Cei mai mulți dintre cei prinși cu stupefiante au fost condamnați cu suspendare. În ultimii 2 ani, în portul Constanța nu s-a capturat niciun gram de droguri. Adolescenții și tinerii au fost ghiftuiți cu ele până-n poarta școlii și dincolo de ea, fără ca poliția să facă ceva.

Practic, puterea politică din România a încurajat toxicomania la nivel de masă. De ce? Numai din tembelism? Nimeni nu a căutat răspunsul la această întrebare. Iarăși, de ce? În opinia subsemnatului, răspunsul este: pentru că oamenii care se droghează, mai cu seamă tinerii, nu protestează, nu ies în stradă, nu se revoltă. Paradisul chimic îi rupe de realități, îi izolează, le distruge voința și capacitatea de reacție. Comuniștii au încercat să fabrice omul nou, ușor de stăpânit de către ei, cu ajutorul propagandei și constrângerii. Instinctiv sau cu premeditare, guvernanții democrației au încercat să-și producă omul nou, convenabil pentru ei, cu droguri la îndemâna fiecăruia", arată jurnalistul.

Tragedia de la 2 Mai, provocată de un șofer drogat

Drogurile fac victime nevinovate. Cel mai răsunător caz este accidentul mortal de la 2 Mai, din 19 august 2023, când șoferul drogat Vlad Pascu a lovit un grup de opt tineri, din care a ucis doi. Victimele se aflau în afara părții carosabile.

Inculpatul Vlad Pascu, intoxicat cu o serie largă de substanțe interzise, a provocat accidentul mortal, apoi a fugit. Camerele de supraveghere arată clar că victimele se aflau în afara părții carosabile în momentul în care au fost lovite de mașină.

Momentul la care mașina lui Vlad Pascu surprinde din spate primul grup de copii. Notă: deși s-a suspicionat că acesta rula și cu farurile stinse, din imagini reiese că ar fi fost pornite. Momentul la care mașină lui Vlad Pascu deja lovise primul grup de copii și se îndrepta spre al doilea grup din față. La 0,5 secunde de la acest moment sunt lovite și victimele din primul grup și se poate observă aruncarea peste mașină și telefoanele mobile aprinse ce cad pe asfalt. Tragem astfel o concluzie importantă pentru anchetă: copiii mergeau pe marginea drumului, având în vedere că acolo se află cvasi trotuarul iar din imagini se observă CLAR că aceștia mergeau în afară părții carosabile, trecuți astfel în afară liniei de marcaj. Ceea ce trebuia lămurit, s-a lămurit prin surprinderea accidentului de circulație de către o camera de supraveghere ”, a precizat, recent, avocatul Adrian Cuculis, într-o postare pe indrumari-juridice.eu .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...