CTP atrage atenția: „Atacul PSDragnea înainte de atacul Hamas”

CTP atrage atenția: „Atacul PSDragnea înainte de atacul Hamas”

Cristian Tudor Popescu a comentat conflictul armat din Israel și a atras atenția asupra unui fapt, făcând o paralelă cu ceea ce a vrut să facă Liviu Dragnea în privința justiției din România.

Sub titlul ”Atacul PSDragnea înainte de atacul Hamas”, CTP scrie:

”Trei lucruri care cred că trebuie spuse, poate vor fi auzite, în vuietul de iad al războiului.

1.Slăbiciunea „surprinzătoare” a structurilor de apărare israeliene a fost cauzată de operațiunea tip PSDragnea a coruptului autocrat Netanyahu de a lovi insistent și de a-și subordona Justiția. Ceea ce a dus la un val de demisii, în semn de dezaprobare, a responsabililor experimentați din instituțiile de forță ale Israelului. Înainte de atacul Hamas, atacul feroce al lui Netanyahu asupra statului de drept a vulnerabilizat Israelul. Lui Netanyahu i-a reușit asta. PSDragnea, cu ajutorul lui Dumnezeu sau al altcuiva, a fost oprit în ultima clipă.

2.Oricât de sadic, ce-a făcut Hamas poartă, tehnic vorbind, un nume sec: provocare. Sau, în limba celui care a primit calde mulțumiri din partea Hamas pentru susținere: pravakația. Cruzimea înfiorătoare a Masacrului Inocenților din Israel a avut un scop calculat la rece: să provoace uciderea a mult mai mulți civili din Gaza de către armata israeliană, scoasă din minți de furie. Însă conducerea militară israeliană a dat dovadă de multă stăpânire de sine; nu s-a repezit imediat să sfâșie Fâșia Gaza, a făcut mai întâi tot ce putea pentru a proteja populația palestiniană.

3.Lăsând la o parte țările musulmane, în Europa am văzut manifestări buluc de sprijin pentru palestinienii din Gaza, ca și cum Israelul s-ar fi năpustit din senin asupra lor. N-am văzut, în schimb, nu că nicio demonstrație de susținere a Israelului, dar nici măcar o adunare de doliu, un moment de reculegere, niște lumânări aprinse pentru sufletele evreilor, thailandezilor, americanilor, nepalezilor, englezilor, brazilienilor, francezilor, mexicanilor, filipinezilor... și câți or mai fi găsiți, copii, tineri, bătrâni, uciși sau luați ostatici de Hamas”


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat