CTP: „Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”

CTP: „Cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat pe pagina sa de Facebook declarațiile președintelui Klaus Iohannis legate de posibila cădere a unor bucăți dintr-o dronă lansată de Rusia asupra Ucrainei, pe teritoriul României.

Cristian Tudor Popescu FOTO Inquam Photos

Președintele României a negat inițial informațiile Ucrainei care afirma că dronele au ajuns în țara noastră, pentru a vorbi apoi despre „o violare gravă a suveranității” după ce au fost găsite fragmente care pot fi dintr-o dronă, în județul Tulcea.

Astăzi e altă situație decât ieri ”, a explicat Iohannis schimbarea de discurs. Bâlbele oficialilor români nu au scăpat netaxate. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scris pe pagina personală de Facebook că șeful statului va intra în istorie, ca și fostul președinte Traian Băsescu, cu o zicere de pomină.

„Serviciile de informații ale Armatei Române au negat ce le-au spus omologii lor ucraineni, care au în spate sistemul informațional SUA. Pentru că prima grijă a ministrului Apărării a fost ca președintele Iohannis să poată declara prostia sau minciuna solemnă că nicio țandără de dronă rusească n-a pătruns pe teritoriul țării, și nici n-are cum, datorită, se înțelege, sistemului de apărare antiaeriană românesc impenetrabil”, scrie CTP.

„Apoi, pus, de către sătenii din zonă, în fața rămășițelor aparatului rusesc, Iohannis, după ce s-a repezit cu lobul frontal în zidul din față, smucește îndărăt și dă cu ceafa de zidul din spate – face o a doua declarație, despre „o situație complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO”. Pe cale de consecință, ar trebui ca NATO să activeze articolul 5 și să declare război Rusiei, nu?”, notează scriitorul.

„Păi, nu. Pentru că, în clipa de față, cea mai mare amenințare de securitate pentru NATO în zona Deltei Dunării se dovedește a fi conducerea României”, dă răspunsul tot gazetarul.

„P.S. În folclor, probabil că, în urma acestui episod, Iohannis va face concurență zicerii lui Băsescu „Iarna nu-i ca vara” cu a sa „Astăzi nu-i ca ieri”, încheie Cristian Tudor Popescu.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi, în Parlamentul European, că alianța nu are nicio informație că posibilele resturile de dronă găsite pe teritoriul României provin de la un atac intenționat lansat de Moscova împotriva țării noastre, dar așteaptă rezultatele anchetei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat