CTP: „Dacă n-am făcut infarct la meciul ăsta înseamnă că o să trăiesc 100 de ani''

CTP: „Dacă n-am făcut infarct la meciul ăsta înseamnă că o să trăiesc 100 de ani''

Comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu spune ca finala castigata duminica seara de Simona Hales, in fata Jelenei Jankovic, a fost un meci 'urat, greu, rau', in care Simona Halep nu a fost in apele ei, in care de multe ori nivelul de joc a fost foarte slab, dar un meci in care Simona Halep a castigat datorita conditiei sale fizice.

Analiza lui CTP, realizata pentru Digi24:

"Daca n-am facut infarct la acest meci, inseamna ca o sa traiesc 100 de ani. N-am mai vazut de mult un meci atat de bizar, un meci a carui mare calitate ese ca a fost castigat de Simona, altfel a fost un meci rau, inspaimantator.

In primul set Jankovic, intrucat avea o conditie fizica destul de precara, a ales o solutie suprinzatoare, nu s-a mai bazat pe jocul de pe fundul terenului, a atacat, a lovit decisiv de cate ori a avut ocazia si i-au intrat intr-un mod magic. Cred ca Jankovic a trimis mingea pe linie de un numar record de ori, ar trebui vazut, a riscat tot timpul si a avut un noroc fabulos in primul set.

In setul al doilea au inceput sa arate cele doua jucatoare ca doi boxeri din filmele mute, groggy, abia tinandu-se pe picioare, dar incapabile sa-si dea lovitura de gratie, iar nivelul de joc a scazut foarte mult, a fost o batalie a greselilor. Niciuna nu era capabila sa-si tina serviciul.

Spre ingrijorarea mea, Simona nu a stiut sa faca fata unor trucuri, unor smecherii tactice ale experimentatei Jankovici, care i-a trimis multe mingi inalte, baloane, pe care le-a gresit in proportie de 70%. Ar trebui Simona sa exerseze cum sa loveasca mingile inalte fara forta pe care le-a trimis de obicei afara.

In final si-a spus cuvantul conditia fizia, Simona a reusit sa aiba un plus, a reusit sa puna un pas inainte, nu mai mult, in finalul meciului si sa castige.

Important este rezultatul, dar Simona nu a fost in apele ei in seara asta, a castigat, dar ceva a fost in neregula cu ea, a inceput foarte crispata. Banuiesc ce a fost, Jankovic declara ca nu spera sa urce asa de sus, a inceput finala spunand ca tot ce face in plus este extra, a intrat foarte relaxata, a lovit la risc, se vedea ca nu-i pasa de scor si de aceea a reusit sa se impuna. Simona a plecat cu constiinta faptului ca e favorita, si-a pus singura presiune, a jucat crispata, dar a reusit sa ia setul doi, acolo a fost cheia meciului.

Asta a fost istoria unui meci, in multe moment, de infruntare oarba.

Asa se face istoria. Putea sa piarda meciul asta si atunci cariera ei ar fi avut alta alura, alta traiectorie. Faptul ca l-a castigat asa cum l-a castigat, greu, urat, rau, asa cum a fost meciul asta, e foarte important ca propulsie pentru ce va face ea in continuare"

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

4 Document secret rusesc obținut de Washington Post

5 Foarte interesante amănunte...