CTP, despre ce se întâmplă în Rusia: „La cârma Rusiei, monstrul nu poate fi înlocuit decât de alt monstru”

CTP, despre ce se întâmplă în Rusia: „La cârma Rusiei, monstrul nu poate fi înlocuit decât de alt monstru”

„Fiecare cu prigojinul lui”, este titlul sub care jurnalistul Cristian Tudor Popescu a transmis sâmbătă un mesaj publicat pe contul său de Facebook. Gazetarul vorbește despre cum au fost înlăturați de la putere foștii lideri ai Rusiei.

CTP a vorbit despre situația din Rusia. Foto: Arhivă

Prigojin încearcă să-l răstoarne pe Putin. Este povestea URSS din ultima sută de ani.

Prigojinul lui Lenin a fost Stalin. Djugașvili și-a izolat șeful în ultimii ani de viață, l-a pus sub control. Îndată ce Lenin a murit, aproape toată echipa vechilor bolșevici apropiați lui a fost exterminată om cu om. Au scăpat doar cei care trecuseră la timp de partea lui Stalin.

Prigojinul lui Stalin a fost Hrușciov. Îndată ce Părintele Popoarelor a crăpat, Nikita Sergheevici i-a dezmembrat camarila, începând cu Beria, executat rapid.

Prigojinul lui Hrușciov a fost Brejnev, care l-a dat jos de la șefia URSS printr-o lovitură de palat fulgerătoare.

Prigojinul lui Gorbaciov a fost Elțîn. După anihilarea loviturii de stat a șefului KGB Kriucikov, Elțîn i-a tras URSS-ul de sub picioare lui Mihail Sergheevici.

Prigojinul lui Elțîn a fost Putin. Doar că nu l-a omorât”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, CTP a mai transmis că acum i-a venit rândul și președintelui rus Vladimir Putin.

„Orice s-ar întâmpla, zic să nu uitați niciodată un lucru: la cârma Rusiei, monstrul nu poate fi înlocuit decât de alt monstru.

P.S.

O observație. Până la liderul grupului de criminali Wagner, cel mai cunoscut rus pe plan mondial purtând acest nume a fost fizicianul Ilia Prigojin, al cărui nume îl poartă o teoremă celebră în termodinamică și o planetă”, a mai transmis Cristian Tudor Popescu.

În prezent, liderul de la Kremlin se confruntă cu o revoltă a grupului paramilitar Wagner. Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară , spunând că este „gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”