CTP, despre Emma Raducanu: Mare bucurie mi-a făcut... A învățat să sufere în tăcere

CTP, despre Emma Raducanu: Mare bucurie mi-a făcut... A învățat să sufere în tăcere

Calificarea Emmei Răducanu, jucătoare de tenis britanică, de origine română, în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), pare să fie un mare motiv de bucurie pentru cunoscutul comentator Cristian Tudor Popescu. Acesta s-a arătat mai mult decât încântat de meci.

Cristian Tudor Popescu, despre performanța Emmei Răducanu FOTO Arhivă

Emma Răducanu a învins-o, în trei seturi, 6-1, 2-6, 6-4, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 13, într-o partidă, disputată luni. Meciul a fost urmărit cu sufletul la gură și de CTP, care pare să fi ținut pumnii strânși pentru cea pe care el o alintă Rosina (Ro de la România, sino e prefixul pentru tot ce ține de China, pus la feminin. Rosina – româncuța cu ochi chinezești).

CTP, impresionat de performanța Emmei Răducanu

Celebrul jurnalist a vorbit despre performanța Emmei Răducanu într-o postare pe Facebook. El s-a bucurat de revenirea în forță a jucătoarei, după o perioadă în care a suferit multiple accidentări și înfrângeri. Într-un mod ușor ironic, Cristian Tudor Popescu a corelat proaspăta victorie a Emmei Răducanu cu decizia sa de a-și suspenda rețelele de socializare.

Mare bucurie mi-a făcut Emma Răducanu. După un an și jumătate de accidentări, schimbat antrenori și înfrângeri greu de privit, Rosina a revenit la jocul cu care a câștigat US Openul în 2021. Corpul a ținut-o până la capăt în ciocnirea cu o stâncă a circuitului, care poate privi pe oricine, Beatriz Haddad Maia, nr. 12 WTA în ianuarie. Și-a regăsit unghiurile ascuțite brici cu dreapta, a stat tare în raliuri, în fața loviturilor de ciocan ale stângii lui Beatriz, a reușit să speculeze tactic reverul ceva mai slab al braziliencei. Și, mai sus de toate, a fost, ca și la Stan, capul, adunarea în sine, fără fisurile zâmbetelor largi pentru tribună, gesticulației și comentariilor show. Se vede că nu degeaba Rosina și-a suspendat conturile de pe rețelele de socializare., a scris CTP.

La final, CTP nu a ezitat să își exprime admirația față de „suferința în tăcere” a Rosinei.

Așa a trecut peste cele 3 mingi de meci pe care i le-a respins Beatriz, reușind s-o câștige pe a patra, într-o tensiune care încărca aerul mai ceva decât arșița californiană. A crescut Emma... A învățat să sufere în tăcere., a completat jurnalistul.

Emma Răducanu (20 de ani), câştigătoarea US Open în 2021, ocupă în prezent locul 77 în clasamentul WTA, după un sezon 2022 perturbat de problemele medicale.

Ea a obţinut luni a patra victorie în ultimele cinci meciuri, ultimul său eşec fiind înregistrat în luna ianuarie, la Australian Open, în faţa americancei Coco Gauff. Emma Răducanu va avea o misiune extrem de dificilă în turul următor la Indian Wells, urmând să o înfrunte pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial şi deţinătoarea trofeului, care a dispus cu 6-3, 7-6 (7/1) de jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…