CTP, despre execuția Ceaușeștilor: „Sentința era deja scrisă. Au fost judecați strâmb și executați drept”

CTP, despre execuția Ceaușeștilor: „Sentința era deja scrisă. Au fost judecați strâmb și executați drept”

La 34 de ani de la împușcarea cuplului de dictatori Nicolae și Elena Ceaușescu , jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că procesul de la Târgoviște „a fost una dintre cele mai grotești încropeli judiciare din istorie„. Ceaușeștii au fost judecați strâmb, dar executați drept.

Jurnalistul spune că Ceaușeștii au fost judecați strâmb și executați drept FOTO Adevărulk

Într-un articol postat pe pagina sa de socializare, gazetarul vorbește despre Revoluția din 89 făcând referire la analiștii care apar în aceste zile la televizor și discută despre o lovitură de stat pusă la cale de sovietici.

Ceea ce este o „minciună în falș”, cum ar zice Dunărea Gândirii. Adică, nu o eroare, ci o inducere în eroare cu premeditare.

Pe timișoreni nu i-a mânat nimeni în stradă. Au rezistat zile în șir în fața gloanțelor trase asupra lor de Armată, Securitate, Interne – să faci așa ceva nu te poate manipula niciun agent rus sau american. Ca și pe cei care au stat în fața tancurilor, taburilor și rafalelor de trasoare în Piața Universității, în noaptea de 21 decembrie, zeci dintre ei fiind uciși. Românii aceștia erau revoluționari, nu doar răsculați, pentru că nu cereau căldură, hrană și medicamente, ci „Jos Ceaușescu!”, „Jos comunismul!”, „Libertate!”. În spinarea lor s-au suit Iliescu și ai lui, majoritatea, într-adevăr, legați de URSS.

Ceaușescu a dat ordin Armatei să tragă – ilegal, chiar în legislația de atunci – în manifestanți, cu scopul declarat de a îi extermina. Cei uciși înainte de 22 sunt jertfe pe altarul lui. Judecarea lui pentru crimă în masă era obligatorie”, spune jurnalistul.

„Asta însă nu-l preface pe călăul Ceaușescu în victimă”

În continuare, Popescu vorbește despre procesul de la Târgoviște și execuția celor doi soți.

Că procesul de la Târgoviște a fost una dintre cele mai grotești încropeli judiciare din istorie, nu încape îndoială. Din punctul de vedere al Justiției, orice avocat l-ar fi putut demonta ca nul și neavenit. Asta însă nu-l preface pe călăul Ceaușescu în victimă.

De ce? Pentru că „legile” acestei înscenări sunt cele ale tuturor proceselor în comunism împotriva unor comuniști, din 1917 încoace. Sinistrele mascarade ale anilor `30 în URSS sub Stalin, în care nenumărați bolșevici vechi, apropiați ai lui Lenin, au fost lichidați, sau cele din țările lagărului socialist în anii `50 – Rudolf Slansky, secretar general al Partidului Comunist din Cehoslovacia, spânzurat împreună cu alții 10 fruntași comuniști, ungurul Laszlo Rajk, împușcat, albanezul Koci Xoxe, executat, bulgarul Traicio Kostov, spânzurat, românul Lucrețiu Pătrășcanu, împușcat...”

Ca și la tovarășii săi de trib ideologic canibal, la Ceaușescu, „avocații” apărării au țipat acuzator la fel de tare ca procurorul. Minciunile sfruntate au fost pronunțate ca adevăruri peremptorii: „60.000 de morți, numai la Timișoara”, „încercarea de a fugi din țară pe baza unor conturi de 1 miliard dolari în bănci străine”..., se arată în postare.

„Atunci nu s-a făcut Justiție”

Pe de altă parte, jurnalistul spune că sentința celor doi era deja scrisă, iar atunci nu s-a făcut justiție.

„Sentința era deja scrisă, generalul Stănculescu confecționa avioane de hârtie, din plictiseală, iar Virgil Măgureanu își studia manichiura – judecătorul n-a clipit, debitând că pedeapsa cu moartea va fi aplicată de îndată, cu drept de recurs în 12 zile!...

Este CORECT ce s-a întâmplat în acel 25 Decembrie, la Târgoviște, într-o oră și jumătate? Cu siguranță, nu. Atunci nu s-a făcut Justiție.

Dar este DREPT? Pentru mine, cu siguranță, da. Ceaușeștii meritau să fie omorâți de Dihania transnațională care le-a dat naștere. Moral, nu aveau dreptul să fie judecați după legile și procedurile unui stat de drept. Care, astăzi, le oferă porți de scăpare atâtor infractori vinovați până în albul ochilor...

Cerul cu stele deasupra mea și legea morală din mine”, stă scris pe mormântul lui Immanuel Kant. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați, strâmb, de stelele roșii și executați, drept, de legea morală a cerului de deasupra noastră”, spune Cristian Tudor Popescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat