CTP despre Simona Halep: Nu pot să cred că ar recurge vreodată la doping, nu are sens/Dacă vrei să te droghezi, cred că acest medicament e ultimul pe care să-l alegi

CTP despre Simona Halep: Nu pot să cred că ar recurge vreodată la doping, nu are sens/Dacă vrei să te droghezi, cred că acest medicament e ultimul pe care să-l alegi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, specialist în tenis, s-a arătat vineri foarte rezervat în ceea ce privește acuzația de doping la adresa Simonei Halep. El a declarat pentru GSP că medicamentul descoperit în probele Simonei Halep, roxadustat, nu are un efect pozitiv asupra sportivilor, și susține că dopajul este incongruent cu cariera sportivei românce.

Principalele declarații ale lui CTP:

  • M-a lăsat și pe mine cu gura căscată această substanță, acest roxadustat. Ăsta nu e un drog! El poate avea efecte de transport suplimentar de oxigen în sânge prin înmulțirea numărului de hematii. Că de fapt asta face, de aceea este un medicament anti-anemic. Dar acest medicament se prescrie unor oameni aflați în stare gravă, oameni cu dializă, care au rinichii praf.
  • Dacă vă uitați în fișa medicamentului, o să găsiți niște reacții adverse de vi se face părul măciucă! Dacă vrei să te droghezi, cred că acest medicament e ultimul pe care să-l alegi
  • Este o substanță de mare risc într-o zonă crepusculară! De ce să ia Simona un medicament care, cel mult, poate avea acest efect de îmbunătățire a rezistenței generale, a anduranței?
  • Ea n-a avut niciodată probleme de rezistență generală. Dimpotrivă! Acesta este unul dintre punctele ei forte. Dacă s-a bazat pe ceva, ea s-a bazat în primul rând pe picioare, pe alergat.
  • I-am urmărit cariera, îi știu cariera de la bun început, i-am văzut comportamentul pe teren, viața sportivă pe care a dus-o. Nu pot să cred că Simona ar recurge vreodată la o astfel de modalitate ca să-și îmbunătățească performanța. Ea este un om care a muncit întotdeauna enorm pe teren, care s-a antrenat. Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva!

Citește tot articolul pe GSP.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...