CTP despre suspendare: O afirmație amenințătoare pe care Dragnea o face în replică la gestul de putere al președintelui

CTP despre suspendare: O afirmație amenințătoare pe care Dragnea o face în replică la gestul de putere al președintelui

Analistul politic Cristian Tudor Popescu a calificat drept "amenințătoare" afirmația liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la o eventuală suspendare a șefului statului.

"Este o afirmație amenințătoare, pe care dl. Dragnea o face în replică la gestul de putere al președintelui Iohannis. Președintele Iohannis a avut un gest discreționar, nu a explicat nimic, pur și simplu a respins-o pe dna Shhaideh. Dl Dragnea trebuie să răspundă acum, în această bătălie de imagine, cu afirmații cel puțin la fel de dure. Această afirmație se înscrie în această tactică. Deocamdată, dl Dragnea încearcă să arunce vina crizei politice exclusiv asupra președintelui Iohannis. Acesta este scopul ieșirii domnilor Dragnea și Tăriceanu — să transfere responsabilitatea a ceea ce va urma exclusiv asupra dlui Iohannis", a declarat, marți, pentru AGERPRES, Cristian Tudor Popescu.

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat marți că, în următoarele două zile, PSD și ALDE vor lua o decizie cu privire la ce vor face în legătură cu refuzul șefului statului de a desemna premierul propus de cele două formațiuni — Sevil Shhaideh—, iar, dacă vor ajunge la concluzia că este bine pentru țară suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis, nu o să aibă nicio ezitare.

"M-am consultat cu colegii, mâine, cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie și, parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12,00, vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce este bine sau rău pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete, am primit o avalanșă de mesaje de la oameni care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu este o decizie ușoară. Dacă, în urma acestei analize, vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că nu acceptă propunerea PSD — ALDE ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru și a cerut acestei coaliții să facă o nouă nominalizare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei