CTP, despre Vasile Bănescu, după poziția privind azilele groazei : „Mă întreb cât va mai rămâne purtător de cuvânt”

CTP, despre Vasile Bănescu, după poziția privind azilele groazei : „Mă întreb cât va mai rămâne purtător de cuvânt”

Cristian Tudor Popescu (CTP) susține că Vasile Bănescu scrie pe Facebook „cele mai adevărate cuvinte pe care le-am văzut de la un om al Bisericii Ortodoxe din România”.

Cristian Tudor Popescu - arhiva foto

Dl Vasile Bănescu scrie pe Facebook cele mai adevărate cuvinte pe care le-am văzut de la un om al Bisericii Ortodoxe din România. Lovește într-o relație veche și profitabilă, între politicienii de „Doamne-ajută”, cărat la cruci cât cuprinde și plocoane pentru Dumnezeu, și Biserică. Amicii lui Hristos, mâncați pe dinăuntru de toate viciile dracului, sunt mană cerească pentru sfinții părinți. Dar au putere – așa că nu pot decât să mă întreb cât va mai rămâne purtător de cuvânt dl Bănescu... Până atunci, susțin acest demers al domnului Vasile Bănescu, chiar dacă pentru dânsul sunt „un diavol”, „om mic și veninos”, „cap pleșuv și deloc limpede”, scrie CTP.

Postarea lui Cristian Tudor Popescu vine la câteva ore după ce Vasile Bănescu, consilier al patriarhiei Române și purtător de cuvânt al BOR, a scris î n contextul cazului vârstnicilor torturaţi în azile, că se vede „absenţa totală a umanităţii” unor persoane și amintește de politicieni care ar face orice pentru a-şi proteja funcţia.

„Absența totală a umanității în forma ei concretă numită omenie, absența compasiunii reale cu victimele brutalității sadice, apărarea disperată a imaginii publice - aceasta este finalmente esența morală a cazului care denunță în aceste zile existența, chiar lângă noi, a unui hău de indiferentism sinistru în fața suferinței umane. Compasiunea reală presupune împreună-suferința cu cel zdrobit de pumni, de foame, de sete. De cruzime. „Compasiunea reală se traduce în reacție reflexă de implicare în orice mod accesibil ție pentru stoparea suferinței celuilalt, aflarea adevărului sugrumat și, în context, pentru elucidarea urgentă a cauzelor tentaculare din care se hrănește o monstruoasă caracatiță publică”, scrie Vasile Bănescu, într-un text pe pagina sa de Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat