CTP, dezvăluire alarmantă despre Simona Halep: Trei variante de sancțiuni o așteaptă în cazul de dopaj

CTP, dezvăluire alarmantă despre Simona Halep: Trei variante de sancțiuni o așteaptă în cazul de dopaj

Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) a ratat primul Grand Slam al anului, care a pornit de astăzi la drum, la Melbourne. Și, din păcate, la cum arată cazul ei de dopaj, sunt șanse mari ca românca să fie în aceeași stare de suspendare și când se vor disputa următoarele două turnee de Mare Șlem, French Open (22 mai – 5 iunie) și Wimbledon (3 – 16 iulie).

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului, se numără printre cei care urmăresc situația Simonei, scoasă din circuit pentru consum de Roxadustat, o substanță interzisă despre care Adevărul a scris aici, pe larg. În dialog cu Newsweek , CTP a lăsat de înțeles că, din informațiile sale, „Simo“ va primi o suspendare de minimum 9 luni. Iar asta în cel mai fericit caz!

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*N-am telefon roșu, fir direct cu Simona, ca să știu ce se întâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: din ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune.

*E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă.

*Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă.

*Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat