CTP: „E distrugerea vieții ei”

CTP: „E distrugerea vieții ei”

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep: suspendare pentru patru ani din orice activitate sportivă, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022.

După ce a aflat vestea suspendării uriașe încasată de către Simona Halep, Cristian Tudor Popescu a avut un discurs dur la adresa avocaților sportivei.

„O prostieee! Apărarea ei a fost o prostie! Am spus asta de nu știu câte ori. Am fost revoltat să văd atâtea amânări repetate, dar cum au ales avocații să o apere…

Am fost șocat! Păi, ce? Roxadustat e zahăr pudră să se găsească în suplimente de efort? E aberantă apărarea. Decizia e decizie, nu avem ce să facem”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru ProSport.

”Nu mă surprinde deloc decizia, având în vedere amânările insuportabile. Nu avea cum să fie o decizie ușoară, blândă! E maximul de pedeapsă. Mă temeam! Decizia are două efecte, cel al timpului fizic, încă 3 ani de acum să stea în afara competițiilor și apoi să revină, mi se pare imposibil.

Mai e aspectul moral al acestei decizii, e pedeapsa maximă. Simona e considerată vinovată fără rezerve pentru substanța găsită, foarte grea lovitura pentru moral. E o lovitură teribilă, e distrugerea vieții sportive a Simonei Halep”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu, în exclusivitate pentru ProSport.

Românca este suspendată provizoriu din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja un an din pedeapsa primită.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat