CTP, elogiu adus Soranei Cîrstea: „Jucătoarea cu cel mai impresionant progres psihic din tenisul românesc”

CTP, elogiu adus Soranei Cîrstea: „Jucătoarea cu cel mai impresionant progres psihic din tenisul românesc”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a publicat pe pagina sa de Facebook un articol intitulat Sorana – doar la viitor! în care arată că jucătoarea română, la aproape 34 de ani, este într-o formă fizică și mentală fără precedent în cariera sa.

Sorana Cîrstea „a luptat până la ultima minge” FOTO Getty

"Mă uit la Sorana Cîrstea și nu-mi vine să-mi cred ochilor. În clipa de față, la aproape 34 de ani, pregătită fizic cum n-a fost niciodată, este JUCĂTOAREA CU CEL MAI IMPRESIONANT PROGRES PSIHIC DIN TENISUL ROMÂNESC și una dintre cele mai puternice mental din circuitul WTA," afirmă Popescu.

Originea acestei transformări, spune CTP, a fost un moment de presiune: "De unde a plecat ca să ajungă aici? De la a cere arbitrului ca antrenorul ei să iasă din tribună pentru că ea, Sorana, nu altcineva, trimisese în plasă un smash de pe picioare, de la 3 m de fileu..."

În confruntările memorabile de la Dubai Open , Sorana a arătat că este o luptătoare de neoprit, mai spune jurnalistul.

"În toate cele 4 meciuri memorabile de la Dubai Open, cu Sofia Kenin, Dona Vekic, Marketa Vondrousova, Jasmine Paolini, 3 câștigate după fabuloase bătălii lungi și crâncene, unul pierdut, după o încleștare la fel de dură, Sorana a luptat până la ultima minge cu o îndârjire controlată și adunată în sine cum am mai văzut doar la Simona Halep, în zilele ei mari," explică Cristian Tudor Popescu.

Aceste performanțe, spune el, sunt o dovadă clară că „în tenis, un sport infinit, revenirea este posibilă la orice vârstă și de la orice scor”. Sorana Cîrstea devine astfel un exemplu de perseverență și determinare, iar viitorul său este plin de promisiuni. "Nu mai vreau să-mi închipui ce-ar fi putut să facă Sorana în trecut, cu mintea de acum. Mă voi gândi doar la ce poate să facă de-acum înainte..." conchide Cristian Tudor Popescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat