CTP, exploziv despre cazul Halep: Cere intervenția Guvernului României!

CTP, exploziv despre cazul Halep: Cere intervenția Guvernului României!

Simona Halep (31 de ani, 34 WTA) e pedepsită, înainte de a avea ocazia de a-și dovedi nevinovăția! Iar de aici, apar niște întrebări extrem de incomode despre care Adevărul a scris aici. Pentru că, realist vorbind, constănțeanca se confruntă cu o pagubă irecuperabilă!

Cristian Tudor Popescu, revoltat de derularea cazului de dopaj

Acum, faptul că audierea Simonei, în acest caz de dopaj, a fost amânată pentru a 3-a oară a revoltat lumea tenisului. După Patrick Mouratoglou, antrenorul lui Halep, i-a venit rândul lui Cristian Tudor Popescu să aibă un punct de vedere acid, în lumina noilor evenimente. Într-o postare pe contul său de Facebook, reputatul comentator a spus că, în apărarea lui „Simo“, e nevoie chiar de o implicare a Guvernului României!

Ce a scris Cristian Tudor Popescu?

Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde

Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară.

Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă.

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...