Cu ce poate fi înlocuit uleiul de floarea-soarelui. Varianta mai ieftină care se găsește în multe gospodării din România

Cu ce poate fi înlocuit uleiul de floarea-soarelui. Varianta mai ieftină care se găsește în multe gospodării din România

Românii caută alternative mai ieftine după ce prețul uleiului de floarea-soarelui a crescut constant în ultima perioadă, cel mai ieftin sărind de 10 lei litrul.

FOTO: Shutterstock

După ce preţul uleiului de floarea-soarelui a crescut în ultimul an, românii şi mai ales gospodinele au început să vâneze ofertele la acest produs, dar şi să caute alternative mai ieftine.

Celebra bucătăreasă Gina Bradea a declarat că există alternative pentru acest produs mult mai sănătoase, dar și mai ieftine. De exemplu, ea este de părere că untura de porc este cea mai ieftină alternativă pentru uleiul de gătit. Untura de porc este ideală pentru gătit, 500 de grame de untură de porc costând aproximativ 10 lei.

De asemenea, mai există şi untura de raţă, de gâscă, sau uleiul de rapiță, şi cel de palmier, dar acestea au un preţ mai mare.

„Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou, putem face untură. În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu patru persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină ar ajunge o lună de zile”, spune Gina Bradea, potrivit Foodstory.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…