Cu cine va juca Ana Bogdan în finala turneului de la Varşovia

Cu cine va juca Ana Bogdan în finala turneului de la Varşovia

Bogdan a trecut, scor 7-5, 7-5, de Kateryna Baindl (Ucraina), 190 WTA..

În finală, Bogdan va evolua contra sportivei franceze Caroline Garcia, favorită 6 şi locul 45 WTA.

Născută la Sinaia, Ana Bogdan (29 de ani) e la o victorie de ceea ce ar fi primul ei titlu WTA din carieră. Românca poate da lovitura la Iga Swiatek (1 WTA) acasă, după ce favorita publicului a fost eliminată, surprinzător, în sferturi.

Pentru accederea în finală, Bogdan va primi 19.750 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Dacă va câştiga trofeul după finala de mâine, Ana Bogdan va acumula 880 de puncte. Şi va fi pe locul 67 în lume, începând de luni. Astfel, ar deveni a 4-a româncă din clasament, după Halep (16 WTA), Begu (33 WTA) şi Cîrstea (35 WTA).

În cel mai bun moment al carierei sale de până acum, Ana Bogdan a ocupat poziţia a 59-a în lume. Se întâmpla în iunie 2018.

La Varşovia, Ana Bogdan a atins şi sferturile probei de dublu, alături de franţuzoaica Kristina Mladenovici. Cele două au fost învinse, ieri, de cuplul format din Chwalinska / Maleckova, scor 3-6, 6-4, 6-10.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate

5 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”