Cu gândul la Wimbledon, Simona Halep joacă azi la Birmingham cu o ucraineană venită din calificări

Cu gândul la Wimbledon, Simona Halep joacă azi la Birmingham cu o ucraineană venită din calificări

Iunie e luna ierbii în circuitul profesionist de tenis, atât masculin, cât şi feminin. Sunt turnee în Olanda (S'Hertogenbosch), Italia (Gaiba), Germania (Berlin, Bad Homburg), dar cel mai ales în Anglia (Nottingham, Birmingham, Eastbourne), acolo unde, la finalul lunii, va avea loc, între 27 iunie şi 10 iulie, turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Simona Halep, acum pe poziţia 20 WTA, cu 2.196 de puncte, a ales să participe la turneul de categorie WTA 250 la Birmingham (13-19 iunie), competiţie cu premii totale în valoare de 251.750 de dolari americani, pentru a se pregăti pentru Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat în 2019. Fiind favorită doi, tenismena antrenată de Patrick Mouratoglou va întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, pe sportiva ucraineană Lesia Tsurenko, numărul 116 WTA, iar dacă va ajunge în ultimul act, cea mai puternică adversară cu care ar putea juca este favorita 1, Jelena Ostapenko (16 WTA). Pe tabloul principal mai sunt încă două jucătoare din România, Sorana Cîrstea (34 WTA), care va juca cu Shelby Rogers (42 WTA), şi Gabriela Ruse (53 WTA), care o va avea ca adversară în runda inaugurală pe Qiang Wang (146 WTA).

Înainte de a pleca în Marea Britanie, Halep, dar şi antrenorul ei, francezul Patrick Mouratoglou, au fost prezenţi la spectacolul de retragere a lui Horia Tecău, eveniment la care au mai participat şi Marius Copil, Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Ilie Năstase, Robert Lindstedt şi Bethanie Mattek-Sands. Horia Tecău a câştigat trei trofee de Grand Slam la dublu, Wimbledon (2015), US Open (2016), cu Jean-Julien Rojer, şi Australian Open, mixt, cu Bethanie Mattek-Sands (2012). În plus, a mai cucerit Trofeul Campionilor, în 2015, şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, 2016, alături de Florin Mergea.

Nadal participă la Wimbledon

Rafael Nadal, câştigător în acest an atât la Australian Open cât şi la Roland Garros, care anunţase că nu mai participă la Wimbledon, unde este dublu câştigător, în 2008 şi 2010, din cauza durerilor de genunchi, pare să fi revenit asupra deciziei. „Va juca în Anglia. A spus iniţial că-l doare tot corpul, dar am avut de curând o discuţie cu el şi a zis că se simte mult mai bine. Se va antrena începând de luni pe iarba de la Mallorca”, a explicat, pentru Tennis net, unchiul şi fostul antrenor al marelui campion spaniol, Toni Nadal. Dacă va participa la Wimbledon, Nadal ar putea da iar de Novak Djokovici, sârbul care va veni în Anglia fără să ia parte la vreun turneu de pregătire pe iarbă în avans.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...