Cu un profit de 2 miliarde de euro în 2019, Adidas provoacă scandal și indignare în Germania după ce a decis să se folosească de o facilitate destinată IMM-urilor pe perioada epidemiei

Cu un profit de 2 miliarde de euro în 2019, Adidas provoacă scandal și indignare în Germania după ce a decis să se folosească de o facilitate destinată IMM-urilor pe perioada epidemiei

Cu un profit de 2 miliarde de euro în 2019, Adidas provoacă scandal și indignare în Germania după ce a decis să se folosească de o facilitate destinată IMM-urilor pe perioada epidemiei.

Producătorul german de echipament sportiv Adidas a decis să se folosească de o lege adoptată de guvernul german pentru a proteja micile afaceri de impactul economic al epidemiei de coronavirus, care le permite să nu mai plătească chirie până pe 30 iunie, scrie  Corriere della Sera . Decizia conducerii Adidas a provocat indignare și o campanie care îndeamnă la boicotul produselor companiei.

Adidas este acuzată pe rețelele sociale, precum și de oficiali germani de lăcomie, iresponsabilitatea socială și lipsă de sensibilitate.

Indignarea publică a fost cu atât mai mare cu cât bilanțul financiar pe 2019 a arătat un profit de 2 miliarde de euro. În plus, rezervele de lichidități ale companiei sunt evaluate în momentul de față la 873.000.000 de euro. Chiar și în aceste condiții, șeful companiei, Kasper Rorsted a anunțat că firma nu va mai plăti chirie pentru spațiile în care funcționează magazinele Adidas începând cu 1 aprilie.

Legea care îi permite acest lucru avea ca scop să protejeze micile afaceri față de riscul evacuării. ”Măsura este temporară și are ca scop protejarea firmelor chiriașe față de riscul de închidere dacă sunt incapabile să plătească chiria”, spunea ministrul Justiției, Christine Lambrecht.

Adidas nu este singura companie mare care a profitat de lege, altele fiind Deichmann, Saturn și MediaMarkt, motiv pentru care Lambrecht a spus că acest comportament este ”indecent și inacceptabil”. ”Este supărător că firme mari cu siguranță financiară recurg la aceste mijloace”, a spus și ministrul de Finanțe, Olof Schulz. Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, s-a declarat dezamăgit, în timp ce Hubertus Heil, ministrul Muncii, a spus că subiectul ar putea fi tranșat în instanțe.

Pe rețelele sociale, s-au înmulțit apelurile la boicot împotriva companiei, mai ales că alte companii mari, precum Siemens a anunțat că-și va plăti toți furnizorii.

În replică, Kasper Rorsted susține că majoritatea magazinelor Adidas sunt în spații deținute de mari companii imobiliare sau de grupuri de asigurări și a dat asigurări că, în cazurile în care proprietarii dețin mici afaceri, chiriile vor fi plătite.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”