Cucerirea Luganskului ar fi „topit” puterea de luptă a fostei Armate Roşii | ANALIZĂ

Cucerirea Luganskului ar fi „topit” puterea de luptă a fostei Armate Roşii | ANALIZĂ

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat că manevra de retragere a ucrainenilor era inevitabilă. „Invadatorii au deschis focul din toate tipurile de arme disponibile”, în Lisiciansk, Privyllia, Vovchoyarivka şi Zolotarivka – ultimele aşezări libere din Lugansk, a spus el. „Casele din sate au ars una câte una. Cu o densitate atât de mare a bombardamentelor, am avut timp doar să protejăm victimele”, a spus Haidai.

Totuşi, natura foarte limitată a victoriei ruseşti din Luhansk a fost subliniată de un comandant rus veteran, Igor Girkin, cunoscut şi sub pseudonimul Igor Ivanovici Strelkov, care în 2014 a fost ministrul apărării pentru Republica Populară Doneţk şi care a avut un rol important în convingerea lui Putin de a întreprinde o intervenţie militară în Donbas, arată aljazeera.com . „Aparent, natura defensivă a bătăliei pentru Severodoneţk-Lisiciansk din partea comandamentului Forţelor Armate ale Ucrainei a fost deliberată”, a scris Girkin care are cunoştinţe personale despre terenul bătăliei, pe Telegram.

Bătălie prelungită pentru a face cât mai multe pierderi

„Bătălia a fost prelungită doar cu scopul de a câştiga cât mai mult timp posibil şi de a provoca pierderi maxime forţelor de atac ruseşti. După ce pierderea principalelor poziţii era un deznodământ inevitabil, comandamentul Forţelor Armate ale Ucrainei a reuşit să retragă nucleul trupelor sale de apărare, evitând încercuirea chiar şi a unei mici părţi dintre ele - atât în Severodoneţk, cât şi în zona Lisiciansk şi Zolote-Gorskoie”, a precizat Girkin.

Această tactică a fost confirmată de guvernatorul din Luhansk, Serghei Haidai: „Numai în timpul asaltului din Lisiciansk, inamicul înregistrat mii de morţi şi răniţi. Da, au mai multe forţe şi mijloace, dar armata ucraineană este mai bine pregătită şi mai motivată”.

Girkin mai precizează că, în ultima lună, „forţele armate ale Ucrainei au crescut continuu numărul de trupe şi echipamente militare în toate direcţiile - atât «active», cât şi «adormite», creând o superioritate constantă în ceea ce priveşte efectivele, artileria şi vehiculele blindate în multe zone. În acelaşi timp, inamicul a continuat să formeze rezerve strategice, limitând intrarea lor în luptă chiar şi în momentul de vârf al bătăliei pentru Severodoneţk-Lisiciansk... Concluzie: Forţele armate ale Ucrainei finalizează pregătirile pentru propriile operaţiuni ofensive în una sau mai multe direcţii”.

Girkin concluzionează, de asemenea, conform hotnews.ro , că a doua etapă a „operaţiunii speciale” a lui Putin în Ucraina nu a distrus capacitatea militară ucraineană. Dimpotrivă, dificultăţile Rusiei în a strânge trupe noi înseamnă că tocmai capacitatea rusă este cea care riscă să fie uzată complet.

De altfel, în timp ce războiul din Ucraina continuă, pierderile Rusiei cresc în fiecare zi. Portalul militar Oryx Spioenkopp a pus la punct o listă a acestor pierderi de echipamente ale fostei Armate Roşii. Foarte important, aceasta conţine numai vechiculele de luptă a căror pierdere este documentată video

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...