CUCUVEAUA a rezolvat! Ordonanța care ajută PLAGIATORII merge mai departe!

CUCUVEAUA a rezolvat! Ordonanța care ajută PLAGIATORII merge mai departe!

Ordonanța care ajută plagiatorii merge mai departe: Comisia pentru invatamant din Senat a respins cererea de reexaminare depusa de Iohannis si a trimis-o la votul definitiv! Comisia pentru invatamant din Senat a respins cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, proiect care ajuta doctoratele plagiate si ofera autonomie universitatilor. Legea va merge luni in plenul Senatului pentru votul final, Senatul fiind camera decizionala, potrivit raportului Comisiei, consultat de HotNews.ro. Comisia de invatamant din Senat este condusa de Ecaterina Andronescu.

Anterior, si Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare, in luna septembrie.

Practic, daca Legea va fi votata, CNATDCU (un Consiliu a carui credibilitate a fost consolidata prin deciziile de plagiat in cazuri de rasunet, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea) va fi scos din circuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat.

Modificarile aduse de lege au fost "altoite" de parlamentari pe o Ordonanta de Urgenta (nr. 4/2016) adoptata la cererea fostului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care a vrut sa creeze noi instrumente legale pentru rezolvarea sesizarilor de plagiat. Una dintre prevederile legii, careia i s-a opus presedintele Iohannis, este ca paseaza in curtea scolilor doctorale - universitatile acreditate sa organizeze studii de doctorat - atat responsabilitatea de a acorda calitatea de conducator de doctorate, dar si de a analiza sesizarile privind plagiatele din doctorate, CNATDCU urmand sa avizeze verdictul.

Raportul Comisiei de invatamant din Senat arata ca decizia de a respinge cererea presedintelui Iohannis a fost luata cu majoritate de voturi in sedinta din 5 octombrie.

Ultima sansa ca Legea sa nu intre in vigoare in forma dorita de parlamentari este atacarea ei la Curtea Constitutionala de catre presedinte, in caz ca exista indicii de neconstitutionalitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale