CULISE din CEx-ul PSD unde se decide dacă votează sau nu legea carantinării

CULISE din CEx-ul PSD unde se decide dacă votează sau nu legea carantinării

Pesediștii s-au reunit luni în ședința Comitetului Executiv pentru a decide dacă dau undă verde în Parlament legii carantinei. În interiorul PSD există discuții aprinse pe această temă dupa ce garda veche reprezentată de Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Robert Cazanciuc au blocat legea carantinării la Senat deși inițial, deputații PSD au modificat proiectul Guvernului așa cum au dorit. De partea cealaltă, Marcel Ciolacu a girat acțiunea greilor PSD, în contextul în care are nevoie de sprijinul baronilor pentru a fi validat președintele PSD.

Liderii PSD s-au reunit în ședința Comitetului Executiv, în sistem de video conferință la ora 11.00. O parte dintre liderii PSD nu doresc ca partidul să-și asume legea carantinării pentru a nu fi acuzați că îngrădesc drepturile și libertățile oamenilor. Surse din interiorul PSD au declarat pentru  HotNews.ro că lideri ca Olguța Vasilescu, Paul Stănescu, Mihai Fifor, Robert Cazanciuc și Șerban Nicolae se opun legii și nu vor să-și asume modificări pe motiv că electoratul îi va acuza că le-au încălcat drepturile.

"Au circulat în interiorul partidului, pe grupul de comunicare internă tot felul de mesaje venite de la influenceri conspiraționiști și promovate de colegi. Acese mesaje erau anti măsuri Covid și așa s-a creat un curent în interiorul partidului care se opune măsurilor și restricțiilor care sunt stipulate în legea carantinării", a explicat sursele citate.

Totodată, liderii PSD i-ar fi reproșat lui Marcel Ciolacu faptul că a colaborat cu liberalii și nu a construit o opoziție în Parlament la adresa Guvernului Orban.

În acest context, conducerea partidului a comandat un sondaj rapid privind părerea populației despre necesitatea carantinei și a stării de alertă. Potrivit surselor HotNews.ro, Marcel Ciolacu ar fi prezentat în intern rezultatul sondajului care este în favoarea măsurilor preventive și restrictive.

Legea carantinei a intrat săptămâna trecută în dezbaterea Camerei Deputaților și a fost amendată de PSD în Comisia Juridică cu girul Guvernului. Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților a purtat discuții cu Raed Arafat și a convocat o dezbatere publică la care a invitat ONG-uri din toate zonele începând de la antivacciniști și conspiraționiști până la ONG-uri respectabile din România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”