CULISE/Ce au discutat liderii viitoarei coaliții de guvernare cu președintele Iohannis

CULISE/Ce au discutat liderii viitoarei coaliții de guvernare cu președintele Iohannis

Liderii celor trei partide care vor forma viitoarea coaliție de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, au convenit joi dimineața, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu președintele Klaus Iohannis, să înceapă negocierile pentru formarea viitorului cabinet sâmbătă dimineața, au declarat pentru  G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, s-a convenit principiul ca guvernul să fie cât mai suplu, fără a se discuta concret despre numărul exact de ministere.

”Negocierile dintre PNL, USR Plus și UDMR pentru formarea viitorului guvern vor începe sâmbătă dimineață la ora 9:00”, a declarat sursele G4Media.ro.

Consultările oficiale ale președintelui Iohannis cu partidele vor avea loc săptămâna viitoare, luni sau marți, iar la finalul acestora Florin Cîțu va fi desemnat oficial drept candidat la funcția de prim-ministru, au mai precizat sursele G4Media.ro.

Acestea au explicat că vor fi trei echipe de negociere: una pentru guvern, o a doua pentru programul de guvernare și a treia echipă pentru Parlament.

”Referitor la programul de guvernare, s-a convenit ca propunerile fiecărui partid să fie agreate de toate formațiunile membre ale coaliției. Ceea ce nu va fi agreat de toată lumea, nu se va regăsi în programul de guvernare final”, au declarat sursele citate.

De asemenea, în ceea ce privește împărțirea funcțiilor, surse din zona viitoarei coaliții au sugerat că, din moment ce PNL are funcția de prim-ministru, șefia Senatului și a Camerei Deputaților ar trebui să revină USR Plus și UDMR. La acest capitol ar putea apărea divergențe, deoarece liberalii au votat miercuri, în ședința BPN, ca Ludovic Orban să fie susținut pentru șefia Camerei Deputaților.

La întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și liderii viitoare coaliții de guvernare, care a început la ora 9:00, au participat Ludovic Orban, Florin Cîțu, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina