CULISELE audierii Rovanei Plumb. Momentul decisiv: a MINȚIT că nu cunoaște decizia de ieri a Autorității Electorale de a nu rambursa cheltuielile electorale ale PSD

CULISELE audierii Rovanei Plumb. Momentul decisiv: a MINȚIT că nu cunoaște decizia de ieri a Autorității Electorale de a nu rambursa cheltuielile electorale ale PSD

CULISELE audierii Rovanei Plumb. Momentul decisiv: a MINȚIT că nu cunoaște decizia de ieri a Autorității Electorale de a nu rambursa cheltuielile electorale ale PSD.

Audierea de astăzi a Rovanei Plumb în Comisia Juridică a Parlamentului European a avut un moment-cheie care a înclinat balanța împotriva ei, a declarat la Digi 24 europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan.

Astfel, Rovana Plumb a fost întrebată de europarlamentari ce va face după ce Autoritatea Electorală Permanentă a decis miercuri că PSD pierde toți banii cheltuiți la europarlamentare, ceea ce înseamnă că Rovana Plumb rămâne fără cei 800.000 de lei pe care îi donase partidului (bani proveniți la rândul lor dintr-un împrumut luat de Rovana Plumb de la o anume Elena Loghin). „Rovana Plumb a spus că nu știe despre decizie, moment în care eurodeputații au spus că nu se poate, știrea e publică de o zi și este arhicunoscută”, a relatat Siegfried Mureșan momentul.

Cum a decurs audierea Rovanei Plumb în Comisia Juridică a Parlamentului European

Rovana Plumb a fost întrebată cine este persoana de la care a împrumutat 800.000 de lei și dacă are vreo legătură cu partidul, iar ea a răspuns, potrivit surselor Digi24.ro, că s-a împrumutat de la o persoană fizică, din „cercul de cunoștințe” și că acea persoană nu este membru de partid, nu este o persoană publică și doar a avut bunăvoința de a o împrumuta.

Ea a mai spus că persoana respectivă nu a avut, nu are și nici nu va avea vreo legătură cu domeniul de activitate în care își va desfășura activitatea.

Manon Aubry, europarlamentar francez (GUE), a întrebat-o ce comentarii poate să facă cu privire la faptul că nu i-a fost ridicată imunitatea în Parlamentul României, iar Plumb a răspuns că va respecta prevederile Codului de Conduită ale PE.

Fostul ministru PSD a respins ideea că împrumutul a fost acordat cu dobândă și a susținut că „a fost un gest de solidaritate fără niciun fel de interes”.

Europarlamentarul Patrick Breyer (Verzi) a dorit să afle despre un împrumut de 63.000 de lei de la Ion Niculescu, proprietarul unui hotel din Dâmbovița, de ce nu l-a declarat și cum l-a returnat de vreme ce a nu a avut venituri. Rovana Plumb a răspuns că împrumutul a fost dat tot în contextul alegerilor parlamentare din 2016 și ulterior a fost rambursat.

De asemenea, Plumb a invocat legea și prevederile ei pentru a da asigurări că politicienii nu vor fi recunoscători pentru împrumuturile primite.

Germanul Axel Voss (CDU) a întrebat-o dacă există și alte împrumuturi acordate cu titlu personal pe care nu le-a menționat în declarația de avere, la care Plumb a invocat faptul că, ieri, Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze o parte din cheltuielile de campanie ale PSD.

„Nu există alte împrumuturi personale decât cel de 800.000 euro”, a mai spus ea, vorbind de împrumutul luat de la o bancă pentru construirea locuinței menționate în declarația de interese.

Întrebată dacă PSD nu va primi banii de la AEP, iar la rândul său ea să nu primească banii de la PSD, și legat de împrumutul de 63.000 de lei care este interesul acestui om pentru acordarea împrumutului, Rovana Plumb a răspuns că este vorba despre interesul de a avea construite străzi care să ofere acces mai bun oamenilor la hotelul pe care îl deține Ion Niculescu.

La întrebarea de ce nu se face donația directe către partid, ea a spus că acesta „nu are legătură cu partidul” și că împrumutul a fost acordat în condițiile legii 334/2006.

Întrebată de francezul Gilles Lebreton cum se va rambursa împrumutul luat pentru campanie, care este calendarul rambursării și care este mecanismul, Rovana Plumb a spus că persoana respectivă nu are legătură cu statul și cu partidul. Ea a menționat că statul rambursează partidul, iar partidul candidatul.

Mureșan a spus pentru  G4Media.ro că nu a fost prezent la audierea lui Plumb, pentru că nu este membru al Comisiei JURI, momentul fiindu-i relatat de colegi din Parlamentul European.

Rovana Plumb a fost respinsă joi la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European. Rovana Plumb, propusă de premierul Viorica Dăncilă, a fost audiată azi în Comisia JURI, care i-a cerut mai multe detalii legate de împrumuturile luate și nedeclarate. După ce a dat explicațiile cerute de deputații juriști, în favoarea Rovanei Plumb s-au exprimat la vot doar 6 membri, iar 15 au votat împotriva candidaturii sale. Alți doi europarlamentari s-au abținut la vot.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România