Culisele împărțelii/Anca Dragu de la PLUS, viitorul șef al Senatului/Cum se împart ministerele

Culisele împărțelii/Anca Dragu de la PLUS, viitorul șef al Senatului/Cum se împart ministerele

Liderii dreptei au ajuns în sfârşit la un acord în privinţa împărţirii funcţiilor din noul Executiv, afirmă surse politice pentru Adevărul. Astfel, se conturează scenariul cu Florin Cîţu în postul de premier iar Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce funcţia de vicepremier şi cea de preşedinte al Senatului revin către USR-PLUS.

Potrivit surselor politice din USR-PLUS, funcţiile din noul Guvern s-ar împărţi astfel:
Premier: Florin Cîţu (PNL)
Preşedinte al Camerei Deputaţilor: Ludovic Orban (PNL)
Vicepremier: Dan Barna (USR)
Preşedinte al Senatului: Anca Dragu (PLUS).
De asemenea, s-a convenit, de principiu, și pe o împărțire a ministerelor din viitorul guvern: opt portofolii la PNL, șapte la USR Plus și trei la UDMR.
De cealaltă parte, surse din PNL au dezvăluit pentru Adevărul că USR-PLUS pune presiune pentru paritate asupra ministerelor şi că, pe lângă Justiţie, pe mâna acestora să mai ajungă Finanţele şi Dezvoltarea. Negocierile asupra ministerelor vor continua însă, întrucât PNL încearcă să tragă o pondere cât mai mare, în timp ce UDMR cere două sau trei ministere, exprimându-şi deja interesul pentru Cultură şi Mediu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...