Culisele ședinței cu scântei de azi-noapte de la PNL/Cîțu a refuzat să se retragă, Sighiartău l-a înfruntat pe Orban/Dancă, liderul Camarilei, singurul apărător al șefului PNL

Culisele ședinței cu scântei de azi-noapte de la PNL/Cîțu a refuzat să se retragă, Sighiartău l-a înfruntat pe Orban/Dancă, liderul Camarilei, singurul apărător al șefului PNL

Florin Cîțu, desemnat săptămâna trecută de Biroul Permanent al PNL drept propunere de premier, a refuzat marți seară într-o ședință restrânsă a conducerii liberale să renunțe la această poziție în favoarea lui Ludovic Orban, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. În ședința la care au participat 8 lideri, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, l-a confruntat pe Ludovic Orban, potrivit surselor G4Media.ro.

Astfel, după ce Orban a prezentat nominalizarea sa ca premier drept soluția ce ar putea debloca negocierile cu USR PLUS și UDMR, Sighiartău, secretarul general al PNL, a spus că o astfel de decizie ar pune partidul într-o lumină proastă și ar fi o nouă lovitură pentru Florin Cîțu, care s-ar vedea nevoit să se retragă pentru a doua oară din postura de candidat la funcția de premier. În plus, a mai spus Sighiartău, deciziile Biroului Politic Permanent (BPN) al partidului nu ar mai avea nici o valoare, dat fiind că BPN l-a desemnat pe Cîțu candidat la funcția de premier.

Alți participanți la ședința restrânsă au fost retincenți față de propunerea lui Ludovic Orban de schimbare a candidatului PNL la postul de premier, singurul susținător al acestuia fiind Ionel Dancă.

Florin Cîțu, participant la ședință, a refuzat să renunțe la poziția de candidat pentru postul de premier.

La ședință au mai participat Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Iulian Dumitrescu.

Reamintim că Ludovic Orban le-a propus marți liderilor USR PLUS și UDMR susținerea candidaturii sale pentru postul de premier, ca o soluție de rezolvare a blocajului politic din negocieri, dat fiind că cele două partide refuză să susțină o coaliție în care PNL ar da și premierul – Florin Cîțu – și președintele Camerei Deputaților – Ludovic Orban. (Foto: Robert Sighiartău, Ludovic Orban și Rareș Bogdan / InquamPhotos – George Călin)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!