Cum a ajuns fiul lui Liviu Dragnea în top 15 proprietari de terenuri din România

Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a ajuns pe locul 15 în topul celor mai mari proprietari de terenuri din România, prin intermediul companiei Nutrelo Group, scrie Economica.net. Topul a fost realizat pe baza subvențiilor obținute de aceste companii, scrie G4Media.

 
Firmele în care fiul lui Liviu Dragnea apărea ca aționar au cunoscut o explozie a activității începând cu 2012, anul în care PSD a cîștigat alegerile parlamentare și a format guvernul, iar Liviu Dragnea a devenit pe rând ministru, vicepremier, președinte al partidului și al Camerei Deputaților.

Povestea fermei lui Dragnea jr.

Firma SC Nutrelo Group SA, fostă Zooveg SA are ca obiect de activitate principal „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase” şi a înregistrat, în 2017, o cifră de afaceri de 17.818.377 de lei şi un profit de 5.036.836 de lei (28%). În acelaşi timp, firma a primit, de la stat, 2,710.150 de lei subvenţie, prin Fondul European Agricol de Dezvltare Rurală – FEADR.

Nutrelo Group SA a fost, la rândul ei, unic acţionar la societatea S.C. Gransiloz S.R.L, tot o societate care se ocupă de cultivarea plantelor. Aceasta a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 39.266.122 de lei şi un profit de 2.928.883 de lei (7,45%). Contravaloarea subvenţiei primite de societate din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală, care se ridică la aproape 640 de mii de euro, adică 2.939.000 de lei este mai mare decât valoarea înregistrată a profitului societăţii.

În 2018, Gransiloz SRL a fost absorbită de firma Nutrelo Group SA la cererea acţionarilor, ridicând suprafaţa deţinută de firma agricolă a lui Dragnea Jr. la peste 300 de hectare de teren, după cum rezultă din documentele oficiale depuse la Monitorul Oficial.

Primele două firme din top sunt Agricost SRL (cumpărată de un holding saudit de la un om de afaceri român) și Intercereal SA, firma din grupul Interagro a omului de afaceri român Ioan Niculae, mai arată Economica.net.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion