Cum a ajuns o blondă la naționala feminină a Nigeriei. Situație inedită la Campionatul Mondial de fotbal

Cum a ajuns o blondă la naționala feminină a Nigeriei. Situație inedită la Campionatul Mondial de fotbal

O pată albă într-o națională de culoare. De fapt, o pată blondă, în prima reprezentativă a Nigeriei, echipă calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Australia și Noua Zeelandă.

Este vorba despre Ashleigh Megan Plumptre, în vârstă de 25 de ani, ex- Leicester City, care a ales să joace, de anul trecut, pentru naționala Nigeriei, după ce a trecut pe la toate naționalele de junior și tineret ale Albionului.

Asheleigh este născută în Anglia, dar bunicul ei din partea tatălui este nigerian și a reușit să-și ia și cetățenia țării africane, după ce Federația de la Lagos și-a manifestat interesul pentru ea.

Așa a ajuns Plumptre, care juca atacant sau mijlocaș ofensiv pentru Anglia, să joace pentru naționala africană, unde a fost retrasă fundaș central, deoarece are o statură impresionantă, măsurând 1,80 metri.

Soarta face ca acum, la Mondialul de la Antipozi, Nigeria să întâlnească chiar Anglia, în oprimile de finală. Un meci în care Ash (11 selecții pentru Nigeria) își va înfrunta colegele de la fosta sa echipă de club, din prima reprezentativă a țării natale.

Momentan, Plumptre este liberă de contract, după ce i-a expirat angajamentul cu Leicester City, și speră să prindă un contract bun după Campionatul Mondial.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat