Cum a ajuns PSD dator vândut la Dan Voiculescu. Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Cum a ajuns PSD dator vândut la Dan Voiculescu. Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Trei din cele nouă locuri eligibile pe listele PSD la europarlamentare sunt ocupate de oamenii lui Dan Voiculescu: Carmen Avram, Chris Terheș și Maria Grapini. Odată cu intrarea pe lista PSD a celor trei soldați ai mogulului, PSD își consolidează discursul xenofob și pro-penali. Rezultatul va îngroșa rândurile facțiunii anti-UE a lui Orban, Salvini ori Le Pen: România trimite trei cai troieni în Parlamentul European, pe banii europenilor, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

 Întotdeauna a fost PSD dator vândut către Dan Voiculescu: contra sprijinului mediatic a plătit în locuri pe liste, fie în Parlamentul național ori cel European, fie în consilii locale. Dar niciodată nu a cedat o treime din locurile eligibile, cum o face astăzi. Iar baronii pesediști sunt furioși că amantele, nevestele ori nepoții le-au fost lăsați de Dragnea pe dinafară ca să facă loc oamenilor de la Antene. Sigur că Dragnea le va închide rapid pliscurile acelorași baroni și oamenilor lor cu niște sinecuri pe la ASF, FSDI, ministere și firme de stat, iar în partid se va așterne liniștea.

De-acum, PSD și Antena 3 sunt un tot unitar. Televiziunea lui Voiculescu e una cu Partidul, organul oficial de propagandă. Nu întâmplător Dragnea le mulțumea fierbinte lui Gâdea și Badea acum trei luni, lăudându-le eforturile comune cu ale PSD.

PSD și Antena 3 sunt partidul și organul mediatic al frăției penalilor. Liderii PSD au mai multe dosare la activ decât Mafia siciliană, iar platoul Antenei 3 pare zilnic curtea de plimbare a deținuților de la Jilava. Asta e agenda lor: libertate și contracte de la stat pentru borfași.

Pericolul letal vine din radicalizarea fără precedent a discursului comun PSD – Antena 3. Șarjele anti-occidentale, demonizarea Uniunii Europene, enunțarea Roexit-ului ca soluție pentru scăparea borfașilor, atacurile la justiție, inventarea pericolelor Soros și ”statul paralel” – toate sunt ingredientele unei strategii comune pe care o vedem pusă în practică din 2017 încoace de ambele instituții.

Acest discurs radical anti-UE va merge acum direct în inima Parlamentului prin cei trei oameni ai lui Voiculescu. Cum s-a ajuns însă la infestarea suplimentară a PSD?

Totul pleacă de la interesele comune ale lui Dragnea și Voiculescu. Amândoi își doresc distrugerea justiției. Dragnea – ca să evite condamnarea și să-și curețe cazierul. Voiculescu – ca să-și recupereze banii și să se răzbune pentru condamnare. În 2016, Antena 3 i-a cântat în strună lui Dragnea și i-a întreținut minciunile din campanie pentru a-i asigura victoria în alegeri, la pachet cu demonizarea tehnocraților lui Cioloș. De remarcat că discursul anti-străini etalat de Antena 3 la alegerile prezidențiale din 2014 a fost pus între paranteze în 2016, pentru că asta a fost decizia de campanie a strategilor PSD.

Din 2017 însă, Antena 3 și PSD au trecut la atacul dezlănțuit la adresa justiției, debutul fiind asigurat de celebra OUG 13. Și tot în 2017 a avut loc un eveniment decisiv în economia situației: acuzat de ”colaboraționism” cu Iohannis, Mihai Gâdea și-a pierdut statutul de favorit al lui Dan Voiculescu, iar locul lui a fost luat de Adrian Ursu. Șeful de facto al Antenei 3 a devenit așadar Ursu, cu un discurs mult mai radical decât al lui Gâdea (da, e posibil).

Cu ratingul PSD în scădere permanentă, cu economia agresată zilnic de măsuri care ajută Gazprom ori condamnați precum Ioan Niculae, cu mediul de afaceri complet ostil, Liviu Dragnea a devenit dependent de Antena 3 și de propaganda pe bani mulți de la postul Varanului. Dragnea e prizonierul lui Voiculescu și acum a venit decontul: locuri eligibile pe listele la europarlamentare.

Acel moment de acum doi ani coincide, culmea, cu momentul în care Carmen Avram a început să fie atrasă de PSD, după cum ea însăși a recunoscut. Carmen Avram e soția lui Adrian Ursu, iar ultimul ei reportaj e o probă perfectă de propagandă PSD anti-străini. O însăilare de lamentări împotriva străinilor care ar fi distrus, cu ajutorul DNA, economia bietei țărișoare.

Aceeași propagandă e ventilată non – stop la Antena 3 și de preotul Chris Terheș (odinioară admirator al Monicăi Macovei și al DNA), dar și de ”umanista” Maria Grapini. Apropo de Grapini, e perfectă într-un partid care a dat-o premier pe Viorica Dăncilă; împreună vor reforma gramatica și vor chinui limba română cum n-a chinuit-o nimeni de la Poptămaș încoace.

Atacurile PSD și ale Antenei 3 la UE și la statul de drept vin pe linia consacrată de Viktor Orban și Steve Bannon, noul idol al euroscepticilor din întreaga Europă. Locul acestui PSD și al viitorului său grup de europarlamentari nu e, sub nici o formă, lângă PES-ul lui Frans Timmermans, ci alături de ororile din FIDESZ, FPO, Frontul Național ori Liga Nordului.

Odată intrați în Parlamentul European, oamenii lui Voiculescu / PSD vor apăsa pe accelerație și îi vom vedea agregați cu ceilalți anti-europeni. Vor duce până la Bruxelles ideea Roexit-ului, atât de dragă ideologului-șef Adrian Ursu?

Nu m-aș mira să-i văd organizând simpozioane despre abuzurile Europei asupra unor biete victime precum Dan Voiculescu, Daniel Dragomir ori Liviu Dragnea. Acela va fi momentul în care realitatea de facto va fi consfințită: PSD nu mai e demult un partid de stânga, ci un partid anti-reformist și anti-european.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa