Cum a ajuns să fie furat seiful cu 500.000 de euro dintr-un apartament din București după niște discuții „ca între fete”

Cum a ajuns să fie furat seiful cu 500.000 de euro dintr-un apartament din București după niște discuții „ca între fete”

O tânără din București, angajată în domeniul serviciilor personale pentru adulți pe teritoriul Țărilor de Jos, a fost cea care a anunțat polițiștii, în toamna anului trecut, în legătură cu dispariția unui seif în care se afla o importantă sumă de bani, 470.000 euro și aproximativ 2000 de dolari, scrie Ziare.com.

Erau economiile femeii, iar seiful se afla ascuns într-un apartament nelocuit din sectorul 6 al Capitalei. Hoții, un bărbat și o femeie, ambii din anturajul victimei, au fost prinși în aprilie 2023. Banii nu au mai fost recuperați, fiind cheltuiți de către cei doi la jocuri de noroc.

Povestea banilor

Victima a povestit anchetatorilor întreaga istorie care a adus-o la momentul în care să fie nevoită să ceară ajutorul polițiștilor.

Aceasta a precizat că din anul 2007 lucrează în domeniul serviciilor personale pentru adulți în Olanda, unde o astfel de activitate este legală (la vitrină), fiind angajată cu forme legale.

În anul 2019, când a reușit să strângă o importantă sumă de bani, aproximativ 200.000 de euro, s-a reîntors în România. Și-a cumpărat un seif pe care l-a pitit într-un dulap din dormitor, iar despre micul ei secret nu știau decât partenerul ei de viață și una dintre surori, dar fără ca aceasta din urmă să cunoască exact suma de bani care se afla în cutia de valori.

Pe parcursul anilor care au urmat, tânăra a reușit să-și dubleze câștigul, astfel că în noiembrie 2022, când a avut loc furtul, în seif se afla aproape jumătate de milion de euro.

Anterior furtului, tânăra a organizat o petrecere în apartament unde au fost invitate surorile ei, o prietenă a acestora și alte câteva persoane din anturajul cuplului.

Petrecerea care a dus la dezvăluirea secretului

Victima și-a amintit că, în timpul petrecerii, pe fondul consumului excesiv de alcool, unul dintre participanți a vorbit de față cu toată lumea despre existența seifului cu bani. Femeia a mărturisit că la acel moment nu a considerat că trebuie să ia vreo măsură de precauție cu privire la banii săi. A plecat din nou în Olanda, iar, când a revenit la București, în toamna anului 2022 a descoperit lipsa banilor.

Evenimentul a fost, evident, subiect de discuție în familie, astfel că una dintre surorile victimei și-a amintit că prietena ei, care fusese și ea invitată la petrecerea de pomină și asistase la discuția despre seiful cu bani, i-a pus o serie de întrebări indiscrete în legătură cu apartamentul respectiv. Femeia și-a justificat curiozitatea, invocând faptul că trebuie să ducă un pachet proprietarei și nu-și mai aduce exact aminte adresa.

A întrebat despre cum se intră în bloc, etajul și poziția apartamentului pe holul blocului, felul în care este compartimentat apartamentul, dar și date despre când va reveni în țară victima. Sora proprietarei seifului a oferit toate detaliile, convinsă că face o fată bună.

Abia după ce a aflat despre furtul banilor și-a dat seama că prietena ei ar putea fi cumva implicată. Nu s-a înșelat. Această femeie, Claudia Stoian, punea la cale atacul. Împreună cu un bărbat a pătruns în apartamentul în care se afla comoara, ajutându-se mai întâi de o cheie mincinoasă apoi de o rangă. Camerele de supraveghere ale imobilelor din zonă au surprins hoții și mașina, un Mercedes S Class, cu care s-au deplasat să dea marea lovitură.

Imediat după atac au părăsit țara. Au fost prinși abia în aprilie 2023, la șase luni de la comiterea faptei. Banii au fost cheltuiți ”la păcănele”, potrivit unor surse din poliție.

Ambii hoți sunt cercetați în libertate, dar sub puterea măsurii controlului judiciar. La audieri, hoața a negat că ar fi avut vreo implicare în jaf, declarațiile sale fiind ”nesincere”, așa cum au apreciat anchetatorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?