Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

Interlopul Mihai Moldovan, zis Calu, devenise proxenetul șef din Tenerife unde, împreună cu complicii săi, pusese la punct o rețea prin care câștiga sume enorme de bani prin exploatarea nemiloasă a unor tinere din România, scrie Newsweek .

Interlopul Mihai Molodvan, zis Calu, devenit proxenetul șef din Tenerife câștiga sute de mii de euro din exploatarea fetelor din România.

O anchetă comună a Poliției Române și a Poliției Naționale din Spania avea să arate amplitudinea rețelei românilor din Tenerife.

Anul trecut, polițiștii din Turda făceau percheziții în 16 locuințe (în Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid).

Ca urmare a perchezițiilor din data de 2 februarie 2021, Mihai Moldovan, zis Calu, și alte patru persoane au fost arestate pentru o perioadă de 30 de zile, însă a fost eliberat ulterior.

Procurorii au mers pe firul faptelor și, la 5 februarie, au solicitat Judecătoriei Turda arestarea a încă patru persoane aflate în Spania: Gheorghe Săiceanu (acuzat că este șeful prostituției din sudul insulei iberice, finul lui Mihai Moldovan), Sorin Marius Alexoae, Robert Valentin Negoescu (locotenentul lui Săiceanu) și Viorica Ancuța Cârcu.

Conform anchetatorilor, Calu a facilitat activitata de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Flaviu Oltean, zis Naposim, ambii fiind finii intelopului. Săiceanu era în Tenerife de aproximativ de 18 de ani și se cunoștea cu Ancuța Cârcu și aceasta fiind stabilită de mulți ani în Spania.

Cei în cauză sunt bănuiți că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituției a unui număr de 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.

Pentru că o parte din persoanele implicate nu se aflau în țară, instanța a decis să amâne audierile pentru începutul lunii martie.

La 5 martie, doar Ancuța Cârcu a venit din Spania și s-a prezentat în instanță, iar Judecătoria Turda a decis arestarea ei pentru 30 de zile. La 23 martie, Tribunalul Cluj a decis eliberarea acesteia.

Viorica Ancuța Cârcu, este fostă membră PRM, pe listele căruia a și candidat la parlamentare în 2012.

Mihai Moldovan, zis Calu, și Ancuța cârcu se află în prezent sub control judiciar, solicitarea lor de a scăpa de această măsură fiind respinsă la începutul acestei luni.

Cum opera rețeaua lui Calu în Spania și Anglia

"Acţiunea a fost efectuată într-un dosar instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda împreună cu Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Turda, în colaborare cu Parchetul din Santa Cruz de Tenerife şi Policia Nacional din Spania, în cadrul operaţiunii comune „TEAN”, cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne de la Madrid şi EUROJUST care a facilitat executarea ordinelor europene de anchetă de către autorităţile spaniole.

La percheziţiil/e efectuate în Romania au participat doi lucrători de poliţie din cadrul Policia Nacional din Spania, iar la percheziţiile din Spania a participat un lucrător de poliţie din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Turda. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda efectuează cercetări faţă de 11 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism în formă simplă şi proxenetism prin constrângere.

Din probele administrate în cauză a reieşit presupunerea rezonabilă că în perioada 20 I 7- 2021, pe teritoriul Spaniei, în special în Tenerife, pe teritoriul Marii Britanii, în Londra, şi pe teritoriul Germaniei, mai multe persoane din România, printre care şi din localitatea Turda, au iniţiat o activitate de proxenetism, determinând mai multe tinere de pe raza localităţilor Turda şi Câmpia Turzii, însă şi de pe raza altor localităţi din ţară, să practice prostituţia în beneficiul acestora şi înlesnind această activitate.Determinarea victimelor s-a realizat pe fondul vulnerabilităţilor acestora, prin utilizarea metodei loverboy, menită a asigura o dependenţă emoţională faţă de suspecţi, şi pe fondul unui control exercitat faţă de victime, caracterizat în cazul unora de violenţă psihică şi fizică repetată.

În Tenerife, tinerele erau plasate să practice prostitutia „la stradă” şi în cluburi. La stradă tinerele erau supravegheate de suspecţi, cărora trebuia să le trimită mesaje când acestea aveau clienţi, unde se duceau cu clientul, cât timp stăteau şi suma de bani pe care o primeau de la aceştia.

În Tenerife, în, sudul insulei, unul dintre suspecţi controla prostitutia stradală, solicitând o taxă săptămânală pentru a permite practicarea prostitutiei în zona respectivă.

Tinerele erau plasate şi în cluburi pentru a practica prostituţia în favoarea celor care le controlau, în baza unei înţelegeri avute de către aceştia cu cei care deţineau/controlau cluburile, stabilindu-se că banii obţinuţi se împart în mod egal, 50% luând cel care o controla pe tânără, iar 50% cel care deţinea/controla clubul.

În Londra, suspecţii au înlesnit practicarea prostituţiei de către victime, prin punerea la dispoziţie a locaţiilor în care se prestau servicii sexuale contra cost, prin stabilirea tarifului pentru prestarea de servicii sexuale, prin plata şi publicarea anunţurilor pe site-urile destinate serviciilor sexuale şi preluarea apelurilor telefonice efectuate de clienţi, obţinând sumele de bani încasate de victime în urma practicării prostituţiei.

În cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de camătă, şantaj şi influenţarea declaraţiilor.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii beneficiază de drepturile şi garanţiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", au arătat procurorii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen