Cum a dezvăluit fiul șefului Wagner poziția mercenarilor: 18 morți în atacul ucrainenilor asupra cartierului general

Cum a dezvăluit fiul șefului Wagner poziția mercenarilor: 18 morți în atacul ucrainenilor asupra cartierului general

Ucraina a efectuat, sâmbătă, un atac asupra cartierului general al grupării paramilitare Wagner, ce s-a soldat cu 18 morți și 50 de răniți. Acesta este atribuit neglijenței lui Pavel Prigojin, fiul lui Evgheni Prigojin, fondatorul și finanțatorului grupului de mercenari, scriu ziarul german Bild, o publicație pro-rusă din Luhansk și platforma de investigații Bellingcat.

FOTO: Twitter

Armata ucraineană a bombardat, sâmbătă, la ora locală 20.30, casa de oaspeți Jdanova din orașul Kadiivka.

Atacul a fost efectuat la aproximativ 50 de kilometri în spatele frontului cu rachete americane Himars pe care SUA le-a oferit Ucrainei, potrivit Libertatea.

Ulterior, site-ul ZOV News, loial Kremlinului, a prezentat o fotografie cu același hotel din Kadiivka, realizată cu câteva zile înainte de bombardament, cu fiul lui Evgheni Prigojin stând rezemat de zidul stabilimentului.

Ucrainenii au urmărit postările lui Pavel Prigojin și ale prietenilor săi pe rețeaua de socializare VKontakte și pe Telegram, au recunoscut hotelul ocupat și, pe baza informațiilor precise oferite de forțele de securitate, au executat un atac țintit asupra sediului lui Wagner din Kadiivka.

Fotografia postată fiului șefului Wagner ar fi costat viețile a 18 camarazi, în timp ce alți 50 de mercenari au fost răniți. Aric Toler, de la platforma de investigații Bellingcat, a comparat imaginea cu fotografii mai vechi ale lui Pavel Prigojin.

Ulterior, într-o postare publicată de serviciul de comunicații al companiei Concord, Evgheni Prigojin nu a negat informațiile, dar a precizat că „fiul meu este ok”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...